Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЧУДА НЕБЕСКА ОД КОМУНИСТА: Хоће да смијене Вранеша, угрожава партизанску ЦГ!

Предсједника општине Пљевља треба смијенити јер је контроверзни политичар својим изјавама то заслужио, с обзиром на то што је чинио откако је постављен на ту функцију, а ако остане и даље ту ђе је може да постане фактор још већег међунационалног раздора – саопштено је из Савеза комуниста Црне Горе.

Говорећи даље о посљедњим поступцима и изјавама предсједника општине Пљевља др Дарија Вранеша, Комунисти поручују да постаје све очигледније да је он „залутао“ у политику, те да, нажалост, није једини у Црној Гори. Због тога, сматрају, послије свега што је урадио, они који су га поставили на ту одговорну функцију треба да преиспитају своју одлуку да би биле избјегнуте тензије у општини коју води не размишљајући о посљедицама.

-Вјерујемо да велика већина здравомислећих грађана херојског града Пљеваља не дијели став националистичког предсједника општине и да ће смоћи снаге да му ставе до знања да му неки ставови и размишљања о будућности Пљеваља неће проћи, а из Савеза комуниста Црне Горе му више него гласно и јасно поручујемо: Прикочи докторе, нијеси ти ослободио Пљевља. Нијеси ти Црна Гора, није она твоја прћија, зато ако већ нећеш да уважаваш тековине Народноослободилачке борбе против фашизма и Пете колоне, мораш поштовати Црну Гору у којој живиш, њен Устав, или поднијети оставку – каже се у саопштењу.

Комунисти даље наводе да је ,,тај политичар у улози предсједника општине Пљевља, изгледа, оптерећен пораженом идеологијом и умишља да од њега и његових истомишљеника почиње историја, град Пљевља и ова слобода, и зато му неко из власти мора скренути пажњу на те апсурде и више него опасне заблуде, јер ни он и такви идеолози као он не могу да омаловажавају земљу у којој живе, а посебно да ударају на њен суверенитет и државност”.

– Њему су, изгледа, економски развој Пљеваља, бољи стандард и услови живота свих грађана велика непознаница и зато он чини то што чини; покушава да мијења историјске датуме за црквене, односно пребројава грађане Пљеваља по националности и слави рођендане других земаља, а своје државе поништава – поручују из Савеза комуниста.

Закључују да је Црна Гора словила до сада, те да ће тако бити и по сада, за антифашистичку, секуларну, слободну и надасве партизанску вјечну земљу свих њених народа и народности.

извор: алоонлине

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!