Насловна Почетна Човић: Није нам агенција рекла да не идемо, али нећемо да ризикујемо...

Човић: Није нам агенција рекла да не идемо, али нећемо да ризикујемо барем једну разбијену главу

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да црвено-бели немају намеру да политизују ситуацији у Црној Гори, али да нису постојали услови да се одигра утакмица против Будућности у Подгорици. Кошаркаши Црвене звезде нису отпутовали у Подгорицу на меч 13. кола АБА лиге против Будућности.

Човић је на ванредној конференцији за медије истакао да је још пре две недеље било јасно да је дуел високог ризика.

Одмах да вам кажем да кошаркашки клуб „Црвена звезда“ нема намеру да овим политизује ситуацију која се дешава у Црној Гори, започео је Човић обраћање новинарима.

Он је додао да је клуб, као стандардну процедуру, контактирао безбедносне службенике и распитао се о ситуацији још пре две недеље.

Добили смо саопштење од безбедњака, не могу да вам изложим, али ћу вам прочитати једну реченицу. ‘Не може се искључити могућност евентуалних инцидената на националној основи усмерени према играчима Црвене звезде’. Такође, наведено је да мете напада могу бити и присталице црвено-белих, истакао је председник српског шампиона.

Човић је навео да је после многих процедура и одбијања да се дуел одложи, Звезда била спремна на пут, али да је затражила нову безбедносну проверу. Тада им је речено да постоји озбиљна могућност за инциденте и да они морају да одлуче.

Није нам агенција рекла да не идемо, није нам држава забранила. Остављено је нама да одлучимо. Нисмо ни били у авиону, како су медији спиновали, већ смо одлучили да не путујемо. Једна разбијена глава је много више него што треба, истакао је Човић.

Извор: РТС

Најновији чланци

Два бурна никшићка дана (15. и 16. април 1941. године): Са Капиног поља у избјеглиштво полетјело преко 200 чланова Владе Краљевине Југославије!

Пише: МУХАРЕМ БАЗДУЉ Пре тачно осамдесет година, петнаестог и шеснаестог априла 1941, Југословенско ратно ваздухопловство пребацило је са Капина поља код Никшића у Грчку нешто...

Одложена сједница одбора: Списак нових чланова Савјета РТЦГ у понедјељак!

Скупштински Административни одбор одложио је јучерашњу сједницу на којој је требало да утврде коначну листу кандидата за чланове Савјета Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), а...

Европска комисија: О тужилачким законима у мају!

Европска комисија (ЕК) објавиће у мају став о реформама у правосуђу и моделима промјена у тужилаштву, када буде објављен радни документ о поглављима 23...

Дритан Абазовић: Имамо податке да Веселин Вељовић и још четворо полицајаца организују протесте!

Дритан Абазовић, потпредсједник Владе Црне Горе, тврди да имају оперативне податке да Веселин Вељовић и још четири особе од којих су неки бивши, а...

Ерол Рамусовић на НАТО и ДПС глупостима: Русија и Србија кују куле над Црном Гором, док Бајден чува црногорски каменoлом!

Пише: Иван Милошевић Када прочиташ овог Ерола Рамусовића из БИХ тачно то дође да му кажеш: не с..., мајке ти! Ерол кука над Црном Гором...