Насловна Почетна Ана Мрваљевић, супруга суспендованог подофицира: Дарко је војник који служи и Богу...

Ана Мрваљевић, супруга суспендованог подофицира: Дарко је војник који служи и Богу и народу!

Припадник Војске Црне Горе Дарко Мрваљевић удаљен је с дужности због дисциплинског преступа, саопштено је из Министарства одбране.

Припадник Пјешадијског батаљона Војске Црне Горе старији водник прве класе Дарко Мрваљевић рјешењем начелника Генералштаба удаљен је с дужности сходно члану 113, став 3, Закона о Војсци Црне Горе. Разлог удаљења је чињеница да је Мрваљевић затечен у вршењу дисциплинског преступа, према члану 157, тачка 1 и тачка 27 Закона о Војсци Црне Горе, наводи се у саопштењу МО.

Како је саопштено, удаљење ће трајати до окончања дисциплинског поступка.

Члан 157, тачка 1 гласи: неизвршавање или одбијање извршења наредби, наређења и одлука претпостављеног или неблаговремено, несавјесно и немарно вршење службе или обавезе у служби;

Тачка 27: свако друго поступање супротно прописима којим се штети угледу Војске.

Одлуку о суспензији супруга само зато што је учествовао на литијама Ана Мрваљевић доживљава прије свега као удар на његово вјерско право, али и на приватност коју, каже, нико не може да им одузме.

Нијесам очекивала да ће се баш толико далеко ићи, али било је неких изјава у смислу да се не иде на литије и да војна лица не би требало да присуствују литијама јер то сматрају политичким скуповима. Ми то апсолутно не доживљавамо као било какав политички скуп, него чисто као своју дужност пред Богом и народом. То је питање исповиједања вјере јер се Бог свједочи дјелима и јавно и тајно, каже Ана Мрваљевић.

Дарко Мрваљевић је удаљен са дужности и након 27 година ревносне службе у Војсци уручено решење о престанку службе до окончана дисциплинског поступка, и то због, како се наводи – „учешћа на литијама, као политичким скуповима и неизвршења наређења о забрани присуства на литијама“.

Супруга суспендованог црногорског подофицира сматра да је у питању угрожавање основних људских права и слободе вјероисповјести, и истиче да њен супруг никада није био политички ангажован.

Мој муж као војно лице никада није ни био на политичким скуповима. Он је до краја коректан и не жели да као војно лице излази пред медије, јер то по закону не треба без допуштења министарства, тако да и ту жели да остане коректан и достојанствен. Ја као његова супруга говорим то што мислим. Он никада није био на политичким скуповима, али само још неко треба да ми забрани и да се Богу молим и да идем на литије, резигнирана је Мрваљевићева.

Она наглашава да и она и њен супруг поштују све законе Црне Горе и да су у складу са тим у року предали и жалбу, те да сада очекују дициплински поступак који не би требало да траје дуже од пола године. Такође истиче и да много значи подршка коју она и њена породица добијају у медијима и друштвеним мрежама.

-Доста народа је устало и имамо огромну подршку од људи које ни не познајемо а који пружају подршку као да су нам пријатељи, истиче Мрваљевићева.

У међувремену, све су гласнија и прозивања упућена Заштитнику основних људских права и слобода Црне Горе – Омбудсману Синиши Бјековићу, који се засад није оглашавао поводом прогона војника и других запослених у државном апарату због учешћа на литијама.

Извор: Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Па, је ли то могуће: Весна одлази!

Помоћница министра здравља за контролу квалитета здравствене заштите Весна Мирановић поднијеће оставку у наредних неколико дана на ту функцију и напустити тај ресор, сазнаје...

У Загоричу: Пронађене урне и новац из другог вијека!

Археолози Центра за конзервацију и археологију Црне Горе почели су заштитна истраживања код трафостанице у Загоричу, а првог дана наишли су на прилично занимљиво...
video

Срби на поправном: Дошло вријеме за причу о српским жртвама!

-Наша стручна јавност до данас није установила Дан сећања на жртве геноцида почињеног над српским народом, ми тај датум немамо. Немамо ни музеј, ни...

Марифетлуци и вуци: Хоћу Владу из „Street“-а, нећу ДПС хаос!

Пише: Иван Милошевић ДПС као вук у јагњећој кожи смишља како да што више отежа новој власти. Праве разне марифетлуке и спрдају се са грађанима...

Наравно, Хазбија Калач: Муслимани имају избор!

-Када се лични и партијски интереси ставе испред унапређења положаја сопственог народа, онда то изгледа управо како су урадили челници Бошњачке странке, саопштено је...