Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЧАСОПИСИ: “Српски четник” за слободу српског народа!

На Сретење ове године објављен је први број часописа “Српски четник”. Издавач листа је “Одред Цвијетин Тодић, Добој”, а главни уредник је Бранко Алексић. Часопис је намијењен Србима и афирмацији четничке традиције од 1903. године до данас.

У првом броју “Српског четника” може се прочитати обраћање војводе Славка Алексића, потом слиједи текст о присустви свештеника Момчила Ђујића у возу којим је из Сплита до Београда пренесено тијело краља Александра. У наставку се налази прилог о четницима на Криму, текст Сретена Јаковљебића “Један дан власти”, прича о Сретењу, заборављеном јунаку Илији Десници, Бојан Вегара пише “Данас хљеба од јуче не могу”, а часопис се завршава извјештајем са фронта у Украјини.

Како пише на страницама листа “данас више него икада је потребно да се окупљамо око имена бесмртног Драже и наших завјетних вриједности, да не признамо туђу државу у нашој држави, да се ујединимо под круином Немањића и народном династијом Карађорђевића, да ујединомо све српске земље и коначно ријешимо српско национално питање”. То је и смисао објављивања “Српског четника”.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!