Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЦРКВА И ОБРАЗОВАЊЕ: Митрополит Јоаникије обишао градилиште Гимназије “Свети Сава”!

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије у пратњи протојереја-ставрофора Далибора Милаковића и протојереја Остоје Кнежевића обишао је радове на изградњи цркве и Гимназије Светог Саве у подгоричком насељу Стари аеродром.

Високопреосвећеног Митрополита Јоаникија дочекао је ктитор будућег храма г. Ристо Дрекаловић, као и надлежни парох јереј Блажо Божовић, директор фирме ,,КИПС градња” задужене за извођење радова – Никола Дрекаловић са својим тимом инжењера: Вуком Раковићем, Миканом Вујовићем и Јованом Рогановићем, главни инжењер грађевинске фирме ,,Јустинијан” – Жељко Милачић са сарадницима Лазаром Шћекићем и Јеленом Мишнић, директор фирме ,,Динг” која врши надзор радова –  Данило Башић са својим сарадницима, представник фирме ,,Синтезис” која је радила пројекат Гимназије –  Душан Јеловац, као и архитекте: Душан Јовановић и Никодин Жижић, стручни сарадник протојереја-ставрофора Драгана Митровића на пројектима умјетничке  декорације Храма Светог Саве – Борис Мусић уз инжењере: Гавра Дедића, Младена Терзића и Рада Драшковића из различитих области инжењерства зависно од фаза и врсте изградње.

Овом приликом Митрополит Јоаникије је заблагодарио и изразио велику захвалност свима који дају несебичан допринос и који помажу изградњу овог најмодернијег школског комплекса у Црној Гори, посебно истичући импресивну динамику радова будући да ће сви груби радови на Гимназији бити завршени до 1. маја текуће године, а груби радови на Храму Светог Саве до краја јула.

извор: митрополија

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!