Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЦЕТИЊЕ И СРБИ: Лажи и жуте траке!

Пише: Иван Милошевић

Прије неки дан у једној емсији сам рекао да код нас једна афера гута другу и да на прошлу аферу заборавимо за два дана. И баш се то десило протеклих дана. Спаљену лутку спалио је медијски Паја Велимировић, а Пају и лутку у незаборав однијела су дешавања на Цетињу. У сваком погледу све више напредујемо и ко зна шта нам доноси нови дан. Без сумње неку аферу, а коју видјећемо у понедјељак. 

Читам да политички и остали представници Срба саркастично коментаришу цетињска дешавања и одмахују руком и тјеше се да тога дана у престоници није било пуно људи на протесту. Можда и није, али оно што се чуло на протесту није пролазна појава и није од јуче! Штавише нагомилано антисрпство у Црној Гори је пустило дубоко коријење, очигледно да је његов епицентар на Цетињу, да има своје политичке и интелектуалне помагаче и да се од све дубљег антисрпства нећемо тако лако ослободити! Стога се том појавом треба озбиљније позабавити, како се сјутра не би чешали тамо гдје нас и не сврби!

Јутрос сам прочитао изјаве учесника протеста на Цетињу и они су били једногласни да је за сво зло које је у протеклих 33 године снашло Црну Гору, а посебно престоницу, крив Андрија Мандић! Неки случајни пролазник који је слушао јучерашње протестанте могао је стећи утисак да је три деценије у овој земљи велики диктатор био Андрија Мандић, а не Мило Ђукановић. По изјавама протестаната за рат у Босни, за сукобе на Косову и прогон “недужних” Албанаца, а посебно за јад и биједу на Цетињу, крив је Андрија Мандић и његови налогодавци – Слободан Милошевић и Александар Вучић! 

У њиховом видокругу и теми за критику уопште не постоје ДПС и њен вођа Мило Ђукановић. Иако су та странка и Мило током рата у Босни подржавала Србе и помагала им у снабдјевању и иако су све цетињске фабрике и све оно што је вредјело у том граду распродато за вријеме Мила и ДПС-а и иако и кокошке и гуске знају да је Црном Гором од деведесетих, па све до прије четири године, владао Мило и ДПС, за јучерашње протестанте то не важи и за њих је главни кривац за све њихове недаће – Андрија Мандић!

Таква замјена теза рационално је необјашњива и за њено схватање потребна су дисциплине које не припадају политичком и демократском дијалогу! Интересантно је и да цетињски протестанти Мандића оптужују за фашизам, а они блокирају један град и протестују што је у њихов комшилук дошао један Србин и поручују му да је непожељан гост! Такву замјену теза тешко је објаснити и пошто не припадам ванполитичким и вандемократским областима, нећу то ни покушати. Ипак, политички и остали представници Срба, ваљало би да осмисле неки начин отпора и аларма како би све у Црној Гори упозорили да никоме неће бити добро уколико Срби у један град буду долазили са жутом траком на рукаву! Такав став није претјеран и посљедица је догађања у Црној Гори задњих најмање 20 година! 

Политичка завјеса на Цетињу још није ни пала, а пронађена је нова жртва антисрпске хајке! Марко Ковачевић због свог коментара наишао је једногласну осуду Монтенегрина и њихових медија. И док се на Цетињу Срби називају свињама, фашистима и осталим ђаволима и на то нико не реагује, изјава Ковачевића гдје се помиње Шваба изазвао је лавину коментара! 

Па нека онда неко каже да претјерујем! Лажи и жуте траке постају све опипљивије и чешће! Хоћемо ли на њих пристати зависи од нас самих. На жалост код Срба нијесам примјетио интересовање за адекватно реаговање на цетињске антисрпске тезе и антитезе!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!