Насловна Политика Царевић: Боље избори, него которски сценарио!

Царевић: Боље избори, него которски сценарио!

Предсједник општине Будва Марко Бато Царевић најавио је иницијативу за скраћење мандата СО Будва и захтјев за расписивање ванредних избора у тој општини. Он је казао да је захтјев за његово разрјешење, који су најавили ДПС, СД, Црногорска и независни одборник Стеван Џаковић, покушај да се у Будви успостави власт без избора.

Царевић је нагласио да се ради о добро познатом сценарију покушаја прекрајања изборне воље какав је прије неколико мјесеци реализован у Котору, а прије тога у Никшићу.

Формални покретач ове иницијативе је Црногорска, која је партиципирала у будванској власти захваљујући мојој жељи да на примјеру једне општине успоставимо позитиван примјер српско-црногорског помирења који би показао да смо способни да вјештачки наметнуте националне разлике превазиђемо и да водимо град у правцу просперитета већине грађана, наводи Царевић.

Без обзира на исход, како је истакао, „фарса која је већ виђена, унапријед је осуђена на пропаст јер нема утемељења у вољи грађана Будве“.

Зато за све оне који су умислили да имају легитимитет да прекрајају изборну вољу имам јасну поруку: покренућу иницијативу за скраћење мандата локалном парламенту и расписивање избора, на којима ће грађани рећи своје. Ако господа желе да поштују Устав Црне Горе, онда морају знати да се не може успоставити нити признати власт која не представља слободно изражену вољу грађана, због чега је најпоштеније да вратимо мандат грађанима и да они сами одлуче ко ће водити град у наредном периоду. Ово је добра прилика да коначно прекинемо лошу праксу у Црној Гори да се у парламенту мијења изборна воља и то би био демократски искорак, рекао је Царевић.

Како је нагласио, ДФ и он лично апсолутно су спремни за провјеру повјерења грађана, а уколико њихови политички противници то одбију, онда ће бити јасно да су свјесни да су губитничка страна на следећим изборима.

У овом тренутку не постоје услови за одржавање сједнице локалног парламента јер су на снази здравствене мјере које је донијело Министарство здравља којима се забрањује окупљање више особа у затвореном простору.

-Они промјену власти не траже због лоших резултата рада, већ како би добили прилику да наставе да спроводе политику својих претходника, а то је богаћење јавних функционера на штету грађана Будве, закључио је Царевић.

Извор: Дан

Најновији чланци

Лука Бар: Шверцери пали на штекама!

Три особе су ухапшене због крађе и кријумчарења цигарета из складишта у Луци Бар, чиме су како је саопштено у Управи полиције, ошететили буџет...

КИМ: Преко Јариња и Брњака само пјешке!

Ситуација мирна, али напета на северу Косова и Метохије, тако је и на административним прелазима Јариње и Брњак, јавља репортер РТС-а са терена. Срби из...
video

Спрдња, дијагноза Мила из Њујорка: Осјећају се глобални политички поремећаји!

У региону се осјећају глобални политички поремећаји инспирисани идејом за формирање већих држава, што су ретроградне идеје које су и у прошлости биле погубне....

Усвојен предлог СНП-а: Милове повреде устава пред посланицима!

Уставни одбор Скупштине Црне Горе усвојио је данас иницијативу СНП-а да Скупштина разматра приједлог за покретање поступка за утврђивање да ли је предсједник Црне...

Русија: Мило сије сјеме раздора!

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одбацила је данас оптужбе црногорског предсједника Мила Ђукановића да се Русија мијеша у унутрашња питања Црне Горе,...