Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ХУМАНИ” ЗАПАД, СОЊА КАРАЏИЋ-ЈОВИЋЕВИЋ ТВРДИ: Здравствено стање Радована Караџића лоше, покушавају да га убију!

Соња Караџић Јовичевић, кћерка првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, рекла је да ни након пуне три седмице здравствено стање њеног оца, који се налази у британском затвору, није боље, те да није урађена ни основна дијагностика.
Нису урађене дијагностичке процедуре, чак ни основне, најједноставније, па се ни о адекватној терапији не може говорити – упозорила је Јовићевићева.

Иако је затворски љекар прије 15 дана констатовао да су преглед и дијагностика специјалисте неопходни у што краћем року, каже она, до тога није дошло.

Јовићевићева је рекла да су добили потврду да су надлежни официри и управа затвора, као и Резидуални механизам и предсједавајућа судија Гати Сантана упознати о ситуацији.

Недостатак било какве реакције и помака указује да при јасном кршењу људских права, а посебно права на медицинску помоћ, више не може бити ријечи о необавијештености и да се ради о апсолутно свјесном непостојању намјере да се уради било шта по том питању – нагласила је Јовичевићева.

Јовичевићева је раније рекла Срни да њен отац трпи ужасне болове јер му нису дали неопходне лијекове нити има љекарску помоћ, те да све ово сматра покушајем убиства.

Група интелектуалаца из Србије и Републике Српске упутила је још крајем октобра 2022. године генералном секретару УН Антонију Гутересу отворено писмо због нехуманог поступања према Караџићу у којем траже да се укине одлука о издржавању казне у Енглеској.

Затвор у којем Караџић издржава казну доживотне робије има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове који су предвиђени стандардима у већини европских држава.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!