Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

Хрватска је данас уручила протестну ноту Црној Гори на приједлог предсједника парламента Андрије Мандића да ће политички представници српског народа предложити резолуцију о Јасеновцу, као својеврсну реакцију на резолуцији о Сребреници упућеној УН-овој Општој скупштини.

Нота апострофира непримјереност манипулацијом жртава Јасеновца у политичке сврхе, инструментализованост Хрватске за тамошњу унутарњу политику и позива Црну Гору да се суздржи од било чега што може угрозити њихов пут према ЕУ, пише Вечерњи.

Хрватска је данас уручила протестну ноту Црној Гори на предлог предсједника парламента Андрије Мандића да ће политички представници српског народа предложити резолуцију о Јасеновцу, као својеврсну реакцију на резолуцији о Сребреници упућеној УН-овој Општој скупштини.

Хрватска је одмах, по почетку иницијативе у црногорском парламенту, црногорскихм властима изнијела своје неслагање, с напоменом да ће пратити стање те службено реаговати. То се догодило данас, кад је у хрватско Министарство вањских и европских послова позван отправник послова Црне Горе те му је уручена нота.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

sahovic

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!