Насловна Политика У суботу код Вучића: Разговараће како да помогне Србима и смири ситуацију...

У суботу код Вучића: Разговараће како да помогне Србима и смири ситуацију у региону

Ситуација у региону је без сумње настабилна, што најмање одговара Србији, изјавила је премијерка Ана Брнабић и истакла да ће председник Александар Вучић у суботу разговарати у Београду са Србима из Црне Горе и Републике Српске о томе како може да им помогне.

Ана Брнабић је рекла да је Вучић позвао Србе из Црне Горе и Републике Српске да дођу у Београд и да разговарају о томе и да ће се држава Србија трудити да и даље позива на мир и стабилност.

-Вучић ће разговарати у суботу са њима како на најбољи начин да им помогне и да их подржи, али и како да ми покушамо даље да смирујемо ситуацију у региону, нама ово најмање одговара, рекла је Брнабићева, одговарајући на питање новинара.

Навела је да неће присуствовати том састанку у суботу пошто ће отпутовати на Безбедносни форум у Минхен.

Трудићемо се поново да позивамо на мир и стабилност, али не угрожавајући права Срба било где у региону, која, морате признати, јесу у овом тренутку угрожена. То што се дешава не би требало да се дешава, навела је Брнабићева.

Истакла је да те проблеме треба да решавамо дипломатским путем, на опрезан начин. Каже да је више пута рекла да ово што се дешава у региону најмање одговара Србији, јер је земља прошла кроз тешке реформе и остварила у претходне две године привредни раст од 4,4 одсто и 4,2 одсто.

Видимо потпуно другачији имиџ Србије и да бисмо наставили тако да растемо потребан нам је стабилан регион, рекла је Брнабићева указујући да је ово мали регион у коме се свака нестабилност одражава и на нашу земљу.

Онда мање људи жели да инвестира, а Вучић већ годинама ради на подизању кредибилитета наше земље, поручила је премијерка.

Навела је да се већ годинама гради на довођењу инвеститора који су углавном улагали у области које су радно интензивне, али да сада у Србију долазе и озбиљнији инвеститори.

Свака нестабилност у региону може да угрози наш брзи развој. Зато се трудимо и председник и ја да све сигнале које дајемо буду одмерени и умерени и да даље градимо стаиблност, а не нестабилност. Трудимо се да будемо одговорни и да заштитимо наш народ где год живео. То је наша уставна обавеза и дужност и мислим да то радимо на најбољи начин, рекла је премијерка.

Извор: РТС

Најновији чланци

ДФ: Хроника пропасти 13-јулске награде, признање за средњошколског писца -хушкача на Србе!

Режим Ђукановића је и досад злоупотребљавао институт Тринаестојулске награде чашћавајући њоме своје вјерне полтроне за изузетне домете у слијепом слуганству и послушништву , али...

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...