Насловна Почетна У предсједништву ДПС-а јединство: Све по уставу, јесте ванредно, али није ванредно!

У предсједништву ДПС-а јединство: Све по уставу, јесте ванредно, али није ванредно!

Све мјере које су предузете биле су сразмјерне жељеном циљу заштити здравља и живота свих грађана и утемељене у Уставу, законима и Европској конвенцији о људским правима, казао је предсједник Националног координационог тијела НКТ за заразне болести и вицепремијер Милутин Симовић.

Посебна вриједност у нашем заједничком раду је била у доследном поштовању и слеђењу предлога струке и науке, навео је Симовић.

Имајући у виду ток, размјере и брзину ширења пандемије, Влада је, подсјећа Симовић, формирала Национално координационо тијело састављено од представника медицинске струке и бројних државних институција надлежних за здравствена, економска, социјална и безбједносна питања.

Како бисмо одговорили свим изазовима на ефикасан и благовремен начин, формирано је и шест оперативних штабова, у којима даноноћно ради преко 100 чланова и који координирају рад са десетинама хиљада људи на терену. Оно што охрабрује, али и посебно обавезује, јесте разумијевање и подршка преко 90 одсто грађана Влади, Националном координационом тијелу и донесеним мјерама, наводи Симовић.

Каже да смо и у овој ситуацији свједочили спорадичним, али грубим покушајима политизовања, подстицања на непоштовање мјера, уз уношење националних и других елемената у њихову реализацију.

Било је и грубих покушаја личног дискредитовања чланова НКТ-а. Неподијељени став свих нас је био да се не осврћемо на то, да морамо додатно подићи лични праг толеранције и сву своју енергију усмјерити на оно што је најбитније очување јавног здравља и живота грађана, навео је Симовић.

Приликом предлагања свих мјера које су објављене у наредбама Министарства здравља, на предлог Института за јавно здравље, уз укљученост бројних институција, стриктно се, како наводи Симовић, водило рачуна да су све мјере у потпуности у складу са Уставом Црне Горе и законском регулативом и за које није било неопходно проглашење ванредног стања.

Дакле све мјере које су предузете биле су сразмјерне жељеном циљу – заштити здравља и живота свих грађана и утемељене у Уставу, законима и Европској конвенцији о људским правима. Посебна вриједност у нашем заједничком раду је била у доследном поштовању и слијеђењу предлога струке и науке, закључио је Симовић.

Извор: Дан

Најновији чланци

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...

Јадна Србија, ДП „Пламен“ и Александар Новаковић: Рехабилитација социјализма или нови слајдови Брозове слике четника!

"Друштвени покрет Пламен је социјалистичка иницијатива за стварање радничке партије 21. века. Званично је основана 7. 11. 2021. године и регистрована у АПР-у 6.12....