Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УЈЕДИЊЕНО СРПСТВО: Споразум о сарадњи “Сердара”, “Српске развојне академије” и “Српске саборности”!

Представник НВО „Сердар“ Радко Гарчевић и предсједница “Српске развојне академиЈе” Ак. проф. др Татјана Олујић и покрет „Српска саборност“ Проф.др Алек РаЧИЋ, у Београду су потписали Споразум о сарадњи у области културе.

Споразум о сарадњи у области културе предвиђа реализацију пројеката који се односе на историјску, музејску, библиотечку и архивску дјелатност, као и на област кинематографије, позоришта, музике, ликовне умјетности и промоције материјалне и нематеријалне културе. Споразум ће такође омогућити директну сарадњу институција културе, као и учешће на међународним фестивалима и манифестацијама, а његова имплементација подразумијева јачање сарадње и на пољу заштите и очувања културних добара Црне Горе и Србије .

Споразум ће унаприједити добре односе између ових организација и поставити основ за даље унапређење сарадње и спровођење конкретних пројеката у области културе између ове двије земље .

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!