Насловна Магазин Ускоро: Нова ТВ "Ту би"!

Ускоро: Нова ТВ „Ту би“!

У Подгорици ће ускоро почети са радом нова телевизија 2Б ТВ ( Ту би телевизија) која обећава много доброг информативног, забавног и дјечјег програма као и емисија које ће се бавити економским и друштвено- политичким темама.

Овим поводом гости у студију Радија ,,Светигора“ били су Борис Ђурашић директор телевизије, Ђорђије Андрић сценариста и глумац, познатији под надимком Жорж а јавности можда најпознатији по популарној емисији ,,Дневњак” и Никола Лалић организатор снимања.

Ђорђије Андрић каже да су на идеју да покрену један овакав медиј дошли посмартајући опште стање у Црној Гори у којој, како каже, има свега а нема ничега.

Стање има свега а нема ничега важи и за телевизијске програме у Црној Гори. Овдје недостаје много квалитетног програма и ми смо дошли да га стварамо– каже Ђорђије.

После 30 година једнопартијског система, у Црној Гори први пут имамо смјену власти, чему је у великој мјери допринијела снага црногорске младости, мим странице, друштвене мреже и тај, омладини приступачни сатирични начин осликавања бурног времена у коме живимо.

Мим странице, као и сви ми, дали смо изузетан допринос и били велика подршка народном бунту са оне исправне стране– каже Ђорђије Андрић.

Ђорђије нам је говорио и о својим предизборним емисијама у којима је имао другачији приступ политичарима који слове за озбиљне личности, које је покушао представити као једне од нас, обичне људе, о литијама за одбрану вјере и светиња и својој личној борби за своју и будућност наше омладине. Он додаје да је сатира наша свакодневица и живот који тренутно живимо.

Да није било наших литија не би било ни 30. августа а ни 2. децембра, за када је најављено формирање нове Владе. Захваљујући Митрополиту Амфилохију и Митрополији црногорско-приморској која је заслужна што се на тим литијама никада није десио ни један инцидент, можемо да захвалимо што имамо слободу– каже познати Жорж.

Рекавши да је сувише мали да анализира историјску личност Митрополита Амфилохија, Ђорђије додаје да би да није било њега све ово потрајало још много година.

Поставља се питање шта би и ко би од нас остао. Без Митрополита Амфилохија бисмо, можда, почели писати са десна на лијево и говорити арапски језик- каже Жорж на свој сатиричан начин.

Открио нам је да су већ почели снимање серијала ,,Четири Црногорца“ или Ц4 (као ц4 експлозив) који ће се бавити разним табу темама нашег друштва ако оне више и постоје.

Један од ликова из серијала је прави црнац из Камеруна а прва епизода серијала, која носи назин ,,Пао Мило“, биће наш поклон за дан формирања нове Владе– каже Ђорђије Андрић.

Андрић нам открива и колико је, по његовом мишљењу, што се тиче црногорског друштва, истине у оној његовој реченици: ,,Нећеш ти ниђе“, која је ,,запалила“ регион. И да ли се то исто може рећи и у обрнутом случају: ,,Неће он ниђе“. Није хтио да нам открије која тајна служба га је унајмила да покренете ,,Дневњак“ и гдје црпи све оне идеје. Закључак је да није било тог сатиричног духа у нашем народу сигурно не би могли ни издржати све што нам се дешавало деценијама уназад.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Сјутра коначан предлог нове владе!

Мандатар Здравко Кривокапић представиће сјутра у подне коначан предлог састава 42. Владе Црне Горе. Прес конференција ће се одржати у хотелу Центре Вилле у Подгорици. Кривокапић...

Знаменити Срби Албаније: Војо Кушић

Војо Кушић (алб. Војо Кусхи; Враке Скадарске Скадар, 3. август 1918. — Кодра Куге, 10. октобар 1942), учесник Ослободилачке борбе Албаније, народни херој Албаније...

Теорије: ЕУ-гославија на Балкану, центар Београд!

Бивши дипломата на Балкану и професор на Универзитету Кембриџ, Тимоти Лес каже да би регион Западног Балкана за време мандата председника САД Џозефа Бајдена...

Покренута петиција за легализацију марихуане у ЦГ!

Група грађана покренула је петицију за легализацију марихуане у медицинске и рекреативне сврхе у Црној Гори. До сада је потпис оставило 500 грађана, а...

Обиљежен јубилеј Подгоричке скупштине: Расправа о попису и изложба о парламентаризму у Црној Гори!

Поводом 102 гидине од одржавања Подгоричке скупштине Српски национални савјет посвећен афирмацији и очувању српског идентита у Црној Гори организовао је округли сто о...