Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УРА ГЛУМИ САМАРИЋАНЕ: Лука Ракчевић пати за активисткињама ДПС-а у РК “Будућност”!

Не смијемо дозволити гашење Женског рукометног клуба (ЖРК) Будућност, јер је то наша морална и спортска обавеза, па ће Главни град учинити све да одржи колектив и покуша ријешити бар дио нагомиланих проблема, написао је на Фејсбуку замјеник градоначелнице Подгорице Лука Ракчевић.

Функционер Главног града истиче да је Будућност писала историју црногорског спорта и да су бројне генерације Подгоричана везане за овај клуб.

ЖРК Будућност пред гашењем: Бивши спонзор није желио да прихвати да Општина буде власник 51 одсто

Радује најава власника/ца ЖРК да желе да се клуб врати под окриље града, шта на дуже стазе обезбјеђује стабилност и функционалност Клуба. Свака генерација нашег града уградила је дио себе у мозаик дуге и поносне историје најтрофејнијег клуба на нашим просторима. Од првог европског трофеја и сјајне Винкове генерације, предвођене сестрама Мугоша, Катицом Љешковић и Олгом Секулић, до каснијих генерација легендарних Николе Петровића и Драгана Аџића, ЖРК Будућност постао је симбол нашег Града и име које изазива поштовање у спортским круговима широм свијета, истиче Ракчевић.

Јака Будућност значи и јака црногорска репрезентација, у што смо се увјерили у претходним годинама.

-ЖРК Будућност је деценијама и темељ наше репрезентације, па имамо обавезу више да спасимо клуб и обезбиједимо његово функционисање.Жао ми је што је досадашњи спонзор, на овакав начин и преко ноћи, одлучио да оде из Клуба и остави огромне финансијске проблеме, због којих је – чак и уз помоћ града – упитно елементарно функционисање и учешће у Лиги шампиона, истиче Ракчевић и додаје:

“Иако сваки спонзор има право да одустане од свог спонзорства, могли смо о свему разговарати мјесецима уназад и спремити стратегију тако да клуб не буде колатерална штета овакве транзиције. Међутим, ситуација је таква каква јесте и град ће урадити све шта је у његовој моћи, да ЖРК преживи најтежи тренутак у својој новијој историји. То дугујемо Клубу, грађанима/кама и свим навијачима. У наредним данима покрећемо и формалне процедуре и разговоре са власницима/ама Клуба, а јавност ће бити обавијештена о стању, могућностима и плановима за будући период. Надамо се успјеху.”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

РАДАН НИКОЛИЋ: Апсурдно је да Теа Горјанц буде заговорник процесуирања сплитске “Лоре”!

ЈАКОВ СЕ ПРОБУДИО, ДО САДА ЖИВЕО НА МАРСУ: Политичка трговина са Србима му није сметала да засједне у фотељу предсједника државе, данас је осуђује!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Идеја о обнови капеле на Ловћену је помиритељска, храм треба да граде сви у Црној Гори!