Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УНЦГ: Црногорска власт колонија, осуђују одлуку Владе ЦГ да се забрани емитовање руских медија!

Удружење новинара Црне Горе осуђује одлуку Владе Црне Горе да забрани емитовање руских медија и њихов рад у Црној Гори и сматра да републичка власт грубо крши основне постулате новинарства, односно златно правило наше професије да се морају чути и поштовати различити ставови о јавним догађајима. Рат у Украјини је дубоко подијелио свијет, Запад ратује против Русије, али то не значи да се у сваком погледу треба покоравато вољи једне зараћене стране у поменутом конфликту!

Не треба посебно објашњавати да је црногорска васт заузела колонијални статус према Западу и да извршава оно што им они кажу. Како у другим областима јавног живота, тако и у новинарству. Свако ко је написао барем један новинарски текст, а да не говоримо о онима који су свој радни вијек посветили нашој професији, зна колико је погубно по објективно разумијевање савремених појава забрана да се чују ставови једне стране. Заправо, одлука Владе ЦГ је у тоталној супростности са слободом медија и демократијом за које се наводно залаже републичка власт:

На сцени је сурова медијска диктатура која не дозвољава да постоји било шта што је на другој страни и проглашава је унапријед непријатељском и непожељном.

У Црној Гори грађани су изложени суровој пропаганди Запада коју без зареза спроводи актуелна власт. УНЦГ се досљедно бори за основне новинарске принципе и право да се чује друга страна и оштро осуђује одлуку Владе ЦГ да грађанима ускрати и ограничи право да знају и да размишљају својом главом!

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, секретар

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

АТЕНТАТ, BRAKE NEWS ИЛИ СТАРИ РАЧУНИ: Владао 30 година, довео грађане до просјачког штапа, распродао фабрике и обогатио се, а данас морамо да га чувамо!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!