Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

Српске организације у Црној Гори најавиле су да ће позвати народ на протесте и блокаде ако Влада Милојка Спајића не одбије да гласа за резолуцију о Сребреници. Десет српских организација у Црној Гори истичу да је гласање о резолуцији о Сребреници бацање кривице на српски народ и његова будућа покољења.

Напомињу да се не одричу да је било злочина које као хришћани и Срби осуђују, али такође питају и шта је са српским жртвама?

Жали ли неко ону нашу браћу и сестре у Кравицама, Братунцу. Жали ли искрено за свим српским страдалницима којих је само у 20 вијеку било више од 3,5 милиона и који су убијани на многим само за нас намијењеним стратиштима. За нашим жртвама неће бити суза у овој Влади – наводе у писму српске навладине организације.

У писму су поручили да резолуција о Јасеновцу користи Спајићу искључиво за унутрашње политичке прилике у Црној Гори и да би народ одржао у миру.

Не дозволите да вас лажу и обмањују – наводи се у писму 10 српски невладиних организација.

Писмо су потписали Српски културни центар “Патријарх Варнава”, Српски културни клуб “Свети Сава”, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918, “Херцег” – Пљевља, “Српска нит”, “Божури”, “Ступови”, “Михољски збор”, “Сердари” и Ноћни вукови.

Уколико Влада Црне Горе не донесе одлуку да неће гласати за ову резолуцију, бићемо принуђени да позовемо народ на протесте и блокаде док нам  врате назад мандате који су им дати у име мира и заједничког бољег живота у Црној Гори – закључиле су ове организације.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!