Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УЗ ПУТ БРАТУНАЦ-ПОТОЧАРИ-СРЕБРЕНИЦА: Постављене фотографије више од 600 убијених Срба!

Уз регионални пут Братунац-Поточари- Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба из средњег Подриња. Фотографије су поставили потомци настрадалих и представници Организације породица погинулих из Сребренице и Братунца. На гробљу у Братунцу патријарх Порфирије служиће данас помен 3.267 српских жртава.

Фотографије убијених жена, дјеце, цивила постављен је поред пута из Братунца ка Сребреници с циљем да се прикаже истина о српском страдању.

На овим фотографијама су родитељи и брат Бране Вучетића, који су звјески убијени у Бјеловцу у децембру 1992. године. Да ли ће неко из међунардоне заједнице видјети и чути за његов вапај?

Амбасадори западних земаља не желе да дођу у Братунац на српска стратишта али ће доћи у Поточаре да одају почаст бошњачким жртвама.

– Зато смо поставили ове фотографије поред пута како би их управо они који су годинама пред српским жртвама затварали очи, и видјели – каже предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Сјећање на српске жртве (фото: РТРС)

Сјећање на српске жртве (фото: РТРС)

Министар Данијел Егић не очекује да ће неко из међународне заједнице сутра доћи у Братунац на комеморацију српским жртвама, јер би тиме, каже, негирали све што су до сада радили против српског народа, односно наратив да су злочини почињени само над муслиманима у БиХ.

Сјећање на страдање Срба (фото: РТРС)

Сјећање на страдање Срба (фото: РТРС)

Данас ће у Братунцу бити обиљежена Централна манифестација, односно 32. годишњица страдања 3267 Срба средњег Подриња. Помен, којем ће присуствовати породице жртава, бројни грађани, те званичници Српске и Србије, служиће патријарх Порфирије.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

ДАНИ АТЕНТАТА, ТРАМП ИМА ЛОШЕ ШПИЈУНЕ, ДА ЗОВЕ МИЛА: Ђукановић боље обавијештен од Доналда!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!