Насловна Почетна Тузи четврти дан без новообољелих: Традиционална БЕСА поспремила вирус у небеса!

Тузи четврти дан без новообољелих: Традиционална БЕСА поспремила вирус у небеса!

Предсједник општинског одбора Демократске партије социјалиста у Тузима Мирза Пепић који се већ 12 дана налази у строгом карантину у својој кући у Малесији казао је да је беса – дата ријеч дала резулат у борби против корона вируса.

Грађани Малесије су и овог пута, као много до сада, показали да дата ријеч, односно беса, и те како значи и да се поштује када је то најпотребније, казао је Пепић.

Пепић се већ 12 дана налази у строгом карантину са својом породицом. Мјере су јако строге и укључују излазак само у двориште куће без било каквог контакта са спољним свијетом па и својим најближим сродницима и комшијама. Храну и све потрепштине им достављају волонтери.

-У карантину сам од како су на снагу ступиле мјере Националног координационог тима за заразне болести – дакле, већ 12 дана. Што се здравственог стања тиче и ја и моја породица се осјећамо добро. Вјерујем да се тако осјећа и највећи број грађана Тузи, али то не смије заварати никог од нас. Видјели смо колико мало треба да се вирус брзо прошири у великим размјерама, каже Пепић.

И поред првих изузетно песимистичних прогноза, Тузи се одржавају на 34 заражена, што је посљедица велике самодисциплине грађана.

орам истаћи да су мјере које су уведене биле нужне и правовремене те да су због њиховог поштовања, већ на почетку дале резултат. Грађани су безрезервно испоштовали све препоруке надлежних институција и на тај начин смо доказали одговорност према себи и својој заједници. Вјерујем да је уједно и разлог што већ четврти дан није забиљежен случај новозаражених у нашој општини, наводи он.

Пепић каже да је беса дала резултат.

Дата ријеч, односно беса, и те како значи и да се поштује када је то најпотребније. Најважније је да се у овом тренутку сачува здравље грађана. Свјесни смо чињенице да није лако придржавати се датих мјера, али смо исто тако свјесни да су мјере дале резултат што је у овом тренутку најбитније од свега. Због тога је од изузетне важности да се и даље придржавамо препорука Националног кординационог тијела, које ће сигурно учинити све да уколико постоји могућност предузме олакшавајуће мјера у датој ситуацији, додаје он.

Пепић наводи да је изузетно задовољан радом волонтера, локалне самоуправе, и добром сарадњом са НКТ.

Волонтери носе највећи терет у овој ситуацији и дају свој максимум како би изашли у сусрет грађанима, што засигурно није нимало лако, имајући у виду да на тај начин угрожавају своје здравље и својих породица, те стога заслужују посебну захвалност и поштовање за посао који раде. Локална самоуправа је показала одговорност и у доброј мјери изашла у сусрет свим изазовима, уз помоћ волонтера без којих би било немогуће све ово остварити. Што се тиче сарадње са НКТ-ом морам истаћи да је она веома добра. Ту смо као друштво показали да када смо јединствени, и када поштујемо препоруке дате од тог тијела, резултат неће изостати, а доказ томе јесте да као што сам навео, већ четврти дан немамо нових забиљежених случајева заражених грађана, закључио је Пепић.

Извор: РТЦГ

Најновији чланци

Идемо даље: Срби за Новака!

Изгубио Новак Ђоковић! Није изгубио, за Србе је имао лош дан, нешто му није било до игре. И шампиони имају право на лош дан,...

Милорад Додик: Инцко крши међународно право!

Високи представник је прекршио међународно право, Устав и законе у БиХ, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Додик је истакао да високи представник...

Шупља прича шупљих Монтенегрина: „Аида“ је морала да се прикаже, „Дара“ нема умјетнички ниво!

(Преузето из Побједе) Отказивање пројекције филма „Qуо вадиш, Аида“ редитељке Јасмиле Жбанић, на Црном језеру на Жабљаку, наишло је на прилично млаке реакције домаће културне...

Нове мјере, нови кавези: Слобода на кољенима, контрола на врхунцу!

Улазак у угоститељске објекте од данас у Црној Гори је могуће уз услове да је вакцинисана особа, да посједује ПСР тест и мора посједовати...

Милојко Спајић пун оптимизма: Из Јапана стиже милијарда!

Црна Гора очекује милијарду еура инвестиција из Јапана, саопштио је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић. Посјету Јапану је оцијенио веома важном, гдје су,...