Насловна Политика Тако се то ради: Бајден већ потписао 17 наредби против Трампа!

Тако се то ради: Бајден већ потписао 17 наредби против Трампа!

Како је и обећао, нови предсједник САД-а Џо Бајден у Овалном кабинету у Бијелој кући приступио је потписивању 17 извршних наредби назвавши их “храбрим акцијама” којима ће се одлучити борба са коронавирусом те поништити неке од одлука Доналда Трампа.

-Нема бољег времена за почетак него данас. Ове одлуке су одраз мог обећања Американцима и требаћемо да креирамо законе за већину њих, казао је Бајден прије потписивања.

Како пише ЦНН, Бајден ће у првим сатима мандата у ових 17 извршних наредби убрзо “раставити” Трампово наслијеђе и све његове исхитрене и у неку руку погубне одлуке за САД.

Те се одлуке односе на пандемију што подразумијева обавезно ношење маски и успостављање координатора за одговор на коронавирус, који ће надгледати напоре Бијеле куће у дистрибуцији вакцине и других медицинских потрепштина.

Бајден је укинуо и неколико најстрожијих Трампових миграцијских политика укидајући забрану путовања из неких земаља с већински муслиманским становништвом и прекидајући финансирање изградње зида на границама.

Међу њима је и поништавање неколико Трампових одлука о повлачењу из међународних уговора, тако што се поново придружује Париском споразуму и зауставља повлачење САД-а из Свјетске здравствене организације (WХО), гдје ће водећи стручњак за инфективне болести Ентони Фаучи на челу америчке делегације.

Најновији чланци

ДПС преко антифашизма до власти: Манипулације Милових носталгичара!

Пише: Славко Фуштић Ових дана актуелна је тема антифашизам. Одређени политички кругови у Црној Гори форсирају ову тему, таман као да је Црна Гора држава...

Лидери ДФ-а незадовољни састанком: Нова влада или избори до краја године!

Након данашњег састанка парламентарне већине лидери ДФ-а Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић су поручили да су незадовољни развојем ситуације и траже нову...

Срби и Кривокапић, заблуде и идеолошке магле: Преко Цетиња, Косјерића до Београда или двије српске матице једног народа!

Пише: Иван Милошевић Овај Здравко постаје проблематичан у сваком погледу. Чим зине, Срби се одмах ухвате за главу и то прије него што чују што...

Награда „Лонгин“ и „Димитрије Поповић“: Добитник др Бранислав Тодић!

Уметнички савет и жири за доделу ликовних награда „Лонгин“ и „Димитрије Поповић“ за 2021. годину  који је радио у саставу: проф. мр Петар Ђуза, мастер сликарка Маја Тодић и историчар...