Насловна Политика Тако живи ДПС: Брачни пар Вујановић мјесечно прима 6500 евра!

Тако живи ДПС: Брачни пар Вујановић мјесечно прима 6500 евра!

Бивши предсједник Филип Вујановић и његова супруга, судија Светлана Вујановић, прошле године зарадили су преко 61.500 еура, око 6.500 еура више него годину раније. То показује редован годишњи извјештај о приходима и имовини који је Вујановићева доставила Агенцији за спречавање корупције.

Управо је толико – око 6.500 еура, приходовала суткиња Врховног суда само на име повраћаја пореза прошле године. То је више од 12 мјесечних просјечних плата у Црној Гори.

Први повраћај пореза из Управе за приходе стигао је у јуну – непуних 340 еура, мјесец дана касније стигла су још три, укупне вриједности 4.240, а у децембру још 1.920 еура. Њена просјечна мјесечна плата износила је прошле године 2.430 еура.

Поред тога је по другим основама, углавном од предавања, Вујановићева примила још непуних 4.800 еура. Она је у децембру добила преко 1.600 еура као чланица Комисије за оцјењивање Судског савјета. Током године је као предавач Центра за обуку судија добила 1.750, 300 за предавање из Адвокатске коморе, а 1.130 еура на име премије осигурања из АД Ловћен.

Пријавила је да је њен супруг, бивши предсједник, први дио године у просјеку примао 2.151 еуро а други дио око 650 еура мање – 1.507 еура. Њихов син Данило Вујановић прошле године је из Основног суда у Подгорици примао непуних 430 еура.

Бивши предсједник је власник стана од 157 метара квадратних у Подгорици, који је, како стоји у картону, добио на основу откупа и размјене за стан супруге и мајке. Он је такође власник гарсоњере од готово 30 квадрата у Подгорици, гдје је као основ стицања наведен уговор о поклону. На њега се води и дио куће од 350 метара квадратних, гдје је као основ назначен поклон и насљеђе. Према ранијим картонима та кућа се налази у Сутомору. Његова жена је власница стана од 68 метара квадратних које је стекла куповином.

Поред тога, власница је “берете” из 1995. године, а њен штедни улог је за годину пао са 32.660 на 22.500 еура. Власници су акција у Хит фонду, а Агенцији су дали сагласност за увид у банкарске рачуне.

То, међутим, није урадио министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић.

Једина новина у редовном годишњем имовинском картону министра је да се у односу на годину раније наоружао. Нурковић је постао власник пиштоља “застава М57 7.мм токарев” из 1987, који је стекао куповином.

Министар је шеф или члан три радна тијела Владе – шеф Експертско преговарачког тима који ће сагледати неопходне услове и претпоставке за реализацију пројекта изградње моста и члан Тендерске комисије и Савјета за приватизацију. Тендерске комисије је члан од јула прошле године, а одраније остала два. Такође је члан Бошњачког савјета у Црној Гори. Накнаду прима из Савјета за приватизацију и капиталне пројекте.

Његова министарска плата износи непуних 1.670 еура, а као члан Савјета примао је још по 380 еура.

Непокретна имовина Нурковића се није мијењала – министар је власник станова од 70 и 90 и пословног простора од 29 метара квадратних, али и њиве од 381 метра квадратног. Већи стан је стекао размјеном, а све остало куповином. Нурковић отплаћује два кредита, 20.000 еура стамбеног из 2014. године који враћа у ратама од 70 еура, и 30.000 потрошачког из 2007. године коју враћа у ратама од непуних 230 еура.

Извор: Вијести

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...

Након више мјесеци: Укинут полицијски час!

Усљед повољног тренда епидемиолошке ситуације у Црној Гори, од 12. маја до четвртка, 20. маја, важиће нове, либерализоване мјере, навели су из Министарства здравља. -...

Додик: Залажемо се за спровођење Дејтонског споразума

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да се Република Српска залаже за спровођење Дејтонског мировног споразума чијим Анексом четири...

Желидраг Никчевић: Хандке, Лепосавић, Сребреница!

Зашто Гугл, врховни командант интернет свезналицâ, тако хитро повезује имена из мог старинског, скромног наслова? Шта смо му скривили, овако епохално небитни, изгубљени у...

Званична посјета: Весна Братић 13. и 14. маја у БЕОГРАДУ!

Министар просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић, 13. и 14. маја боравиће у Београду, гдје ће се састати са потпредсједником Владе Србије и...