Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ ЉЕКАРИ У ХАГУ: Прегледаће Ратка Младића, испитаће да ли прима праву терапију!

Циљ тима љекара, који је данас стигао у Хаг, је да утврди здравствено стање генерала Војске Војске Републике Српске Ратка Младића и покуша да га унаприједи, рекао је генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић за РТРС.

Овдје смо у Хагу, са веома стручним кадром из Бањалуке, Миланом Стојаковићем, Николом Шоботом и Синишом Миљковићем, гдје ћемо прегледати генерала Ратка Младића, који се овдје налази у притвору. Прво ћемо поразговарати са њим, да видимо какве тегобе има, а затим ћемо погледати његов медицинску документацију – истакао је Ђајић.

Додаје да ће након прегледа медицинске документације стручни тим доктора урадити детаљан преглед генерала Младића.

Циљ нам је да утврдимо какво је његово здравствено стање, те да видимо можемо ли помоћи да унаприједимо здрваствено стање генерала, односно да ли прима адекватну терапију – додаје Ђајић.

Наводи да тим доктора из Бањалуке веома добро познаје све лијекове који се користе у свијету и да ће утврдити треба ли генерал да користи неке од тих лијекова. Подсјећамо, за породицу генерала ово ће бити веома значајно, између осталог и због тога што ће љекари са генералом комуницирати на матерњем језику.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

СРПСТВО У СРБИЈИ: У Краљеву пуно становника из Васојевића, основана и подружница СКК-а из Берана!

САРАЈЕВО: Шетњом обиљежена годишњица злочина муслимана у Добровољачкој улици!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!