Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ СТУДЕНТИ: Динко Грухоњић да се смјени, омаловажава Јасеновац, српске цркве хоће да претвори у кафане!

Студенти Филозофског факултета у Новом Саду најавили су за петак, 28. марта у 12 часова протест и блокаду свог факултета са захтевом за смену професора Динка Грухоњића.

Разлози за смену  су, како наводе из студентских заједница, огромни, његове изјаве о Динку Шакићу, омаловажавање жртава Јасеновца, испољавање мржње према земљи која га је примила док је као дезертер побегао из ратом захваћене БиХ, затим школовала и на крају запослила, приче о сепаратизму и посебно намере да се храмови Српске православне цркве претворе у кафане, само су неки од сух.

Студенти сматрају да је такво понашање и отворен говор мржње и верске нетрпељивости према СПЦ и самој Србији, не само да штете Филозофском факултету као установи од од интегритета, која би требало да пре свега учи студенте патриотизму и љубави према својој земљи, а затим да поштује све различитости, будући да у Новом Саду живи преко 10 различитих националних мањина.

 

Подршка студентским захтевима не долази само из унутрашњости факултета, већ и са различитих страна, показујући широк спектар незадовољства  јавности према понашању и изјавама професора Грухоњића. Јавност је посебно осетљива на питања која утичу на национални идентитет и културне вредности, а случај професора Грухоњића изгледа да је дотакао болну тачку многих, подстичући их да изразе своју подршку студентским иницијативама.

 

Грухоњић, сматрају студенти али и бројни други академски радници, мора бити кажњен и уклоњен са места професора, јер ће се на тај начин показати и другима који буду желели да крену његовим путем.

извор: васељенска

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

ПРИЧЕ ПОКРАЈ ПУТА, ДАРКО ПРЕЛЕВИЋ: Сплав Медузе!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Срби Српске и Црне Горе имају чврсте братске везе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!