Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: Подржавамо Србију и Српску у одбрани српских интереса, учествоваћемо на сјутрашњем протесту!

Приближава се тренутак када ће актуелна власт довести у питање и поседњи промил части и достојанства Црне Горе. Чојство и јунаштво већ одавно постоје само у примјерима наших предака. Резолуција о геноциду у Сребреници, коју намјерава у име грађана да у Генералној скупштини Уједињених нација подржи Влада Црне Горе представља коначно посртање најчудеснијег и најупорнијег дијела српског народа који је вјековима знао како да на прави начин одговори најтежим изазовима, сматра Момчило Вуксановић, предсједник Српског националног савјета,

Огроман притисак непријатеља српског народа сручио се на државне институције Црне Горе у којима су, нажалост, завладали њихови школарци инсталирани кроз разне пројекте бесповратних помоћи и неразумљивих задуживања. Тако власт у Црној Гори већ деценијама не доноси најважније одлуке у складу са већинском вољом грађана што је њена и уставна обавеза, већ по благослову западних центара моћи.

Промовисање нових националних симбола, преименовање српског језика, елиминација ћириличног писма, учлањење у НАТО савез, признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији, намјера прихватања Резолуције о геноциду у Сребреници, гдје се српски народ жели приказати геноцидним и други, примјери су који показују да власт у Црној Гори није власт својих грађана него страних интереса. Нажалост и српска опозиција, бирајући мање зло, прихватила је, на изненађење својих бирача, све оне одлуке које је бивша власт доносила и спроводила противно интересима већине грађана у Црној Гори. Подршка Резолуцији о генециду у Сребреници превршила је сваку мјеру лицемјерја и понизности Владе и државних институција Црне Горе, појашњава Вуксановић.

Српски национални савјет, заједно са српским народом у Црној Гори подржава Републику Србију и Републику Српску у настојањима да одбране територијални интегритет, част и достојанство српског народа уз чврсту опредијељеност да увијек будемо заједно у јединству и слози.

Српски национални савјет, са својим сестринским организацијама,  учествоваће на протестима заказаним за 22. мај 2024. године у Подгорици, али и организовано на Свесрпском сабору 8. јуна 2024. године.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!