Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: Заједнички пројекти са Музејом геноцида!

Директор Музеја жртава геноцида Дејан Ристић и извршни директор  Станко Дебељаковић посјетили су Српски национални савјет и том приликом су предсједник Српског националног савјета др Момчило Вуксановић и директори Музеја договорили заједничке активности у афирмисањu и промовисању историје српског народа са акцентом на злочине почињенње над српским народом у НДХ.
Имеђу осталог, директор Музеја жртава геноцида из Београда Дејан Ристић говорио је о открићу списка дјеце коју је из усташких логора смрти током Другог свјетског рата спасила Диана Будисављевић.
У току срдачног и транпарентног разговора разматране су могућности сарадње Музеја и Савјета и већ је договорена заједничка реализација програма у области његовања културе сјећања на све наше сународнике страдале у току Другог свјетског рата.
Заједничка реализација ће почети већ у априлу ове године, тачније 22. априла када се у Републици Србији обиљежава Дан сјећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом свјетском рату. Овај дан се обиљежава као сјећање на догађај од 22. априла 1945. године, када су преостали логораши организовали пробој из усташког логора смрти у Јасеновцу – Доња Градина.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!