Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: Заједнички пројекти са Музејом геноцида!

Директор Музеја жртава геноцида Дејан Ристић и извршни директор  Станко Дебељаковић посјетили су Српски национални савјет и том приликом су предсједник Српског националног савјета др Момчило Вуксановић и директори Музеја договорили заједничке активности у афирмисањu и промовисању историје српског народа са акцентом на злочине почињенње над српским народом у НДХ.
Имеђу осталог, директор Музеја жртава геноцида из Београда Дејан Ристић говорио је о открићу списка дјеце коју је из усташких логора смрти током Другог свјетског рата спасила Диана Будисављевић.
У току срдачног и транпарентног разговора разматране су могућности сарадње Музеја и Савјета и већ је договорена заједничка реализација програма у области његовања културе сјећања на све наше сународнике страдале у току Другог свјетског рата.
Заједничка реализација ће почети већ у априлу ове године, тачније 22. априла када се у Републици Србији обиљежава Дан сјећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом свјетском рату. Овај дан се обиљежава као сјећање на догађај од 22. априла 1945. године, када су преостали логораши организовали пробој из усташког логора смрти у Јасеновцу – Доња Градина.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НЕКИМА ЈЕ УЛАЗАК СРБА У ВЛАДУ ТРН У ОКУ: Поред ДПС-а вриште и “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!