Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА: Парастос у Храму Христа Спаситеља за жртве НАТО агресије!

Сутра се навршава 25 година од почетка агресије НАТО-а на Србију, односно Савезну Републику Југославију, 24. марта 1999. године. Српско сабрање “Баштионик”, организовало је у Бањалуци парастос у Храму Христа Спаситеља за жртве НАТО бомбардовања.

Парастос у Храму Христа Спаситеља - Фото: РТРС

Парастос у Храму Христа СпаситељаФото: РТРС

Након парастоса, симболичном шетњом од Храма до Споменика 12 беба указали су на жртве НАТО бомбардовања Републике Српске, Републике Српске Крајине и тадашње Савезне Републике Југославије.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је, поводом годишњица бомбардовања, да су Република Српска и Србија прве стале на браник дехуманизацији и нападима на људске вриједности најразвијенијих земаља које су управо те вриједности прекршиле.

Савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић рекао је да је прије 25 година одслужено опијело над међународним правом и међународно-правним поретком у свијету јер су прекршене све релевантне међународне резолуције и норме које се тичу било какве интервенције стране државе или неког страног међународног војног савеза на територији друге државе.

Предраг Адамовић из Србског сабрања “Баштионик” рекао је да је и ове године служен парастос свим убијеним Србима у бомбардовањима 1995. и 1999. године, као и онима који су страдали у годинама послије од дејства бомби са осиромашеним уранијумом.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!