Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА ОТАЏБИНА: Пронађени и сахрањени посмртни остаци Војислава Михаиловића, Дражиног млађег сина!

Посмртни остаци Војислава Воје Михаиловића, млађег гина ђенерала Драже, пронађени су и сахрањени у Манастиру Дражевина код Вишеграда, преноси ”Србија”, гласило Покрета српских четника Равне Горе, у броју од фебруара 2024. године. Редакцију ”Србије” о овоме је обавестио најстарији члан Месног одбора Кливленд, Ранко Мајсторовић, чији брат Никола, Дражин пратилац, је такође сахрањен у Дражевини.

Ранко Мајсторовић пише: ”У сукобу са партизанима код села Булози, 21/22. маја 1945. године, погинуо је његов Војислав, син кога је имао са супругом Јелицом. Није било времена нити могућности да се његови посмртни остаци изнесу, па је сахрањен на брзину на локалитету чемерничке њиве у овом селу у кањону реке Праче.

 

Гроб Војислава Михаиловића, како су тада тврдили у Равногорском покрету Рогатице и Вишеграда, а према посведочењу које је остало у сећању потомака, налазио се у селу Булози (друм Рогатица – Месићи – Булози), на локацији чемерничке њиве и да су најближе куће породице Стојиновић. Гроб је био око 150 метара од њиховог имања, поред једне букве, од ушћа Чемернице у Прачу удаљен један километар ваздушном линијом, под углом од 45 степени… Село Булози, на чијем терену је погинуо и сахрањен син ђенерала Драже Војислав, спалили су муслимани 1992. године за време последњег рата. Сви су избегли, сада је пусто и припада општини Горажде.”

Равногорски покрет Рогатице и Вишеграда је још у јесен 2009. године известио о проналаску посмртних остатака Воје Михаиловића, који су до коначне сахране били похрањени у манастиру Добрун. У Дражевину су пренети 17. јула 2023. године. Сахрањени су поред гробова мајора Драгише Васиљевића, Благоја Ковача и Николе Мајсторовића, којима је споменик 2003. године подигао Ранко Мајсторовић. Воји је 17. јула 2023, подигнут споменик поред њиховог.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НЕКИМА ЈЕ УЛАЗАК СРБА У ВЛАДУ ТРН У ОКУ: Поред ДПС-а вриште и “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

kolač

САРАЈЕВО У РАЉАМА СРБОФОБИЈЕ: И пошиљку колача из Београда сматрали би агресијом на БИХ!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!

Vojvoda-Mirko-Petrovic-1

СПРДЊА У ПОДГОРИЦИ: Пет Милатовићевих одборника и ДПС траже изборе!