Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА: Подржавамо захтјев за одржавање референдума о Резолуцији о Сребреници!

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине из Берана подржава иницијативу да се у Црној Гори одржи референдум о резолуцији у Сребреници,коју је предложио Српски национални савјет у Црној Гори и упутио је отворено писмо премијеру Милојку Спајићу и министрима у Влади у којем позива на хитно организовање референдума о резолуцији о Сребреници, коју актуелна Влада намјерава да подржи у Генералној скупштини УН, уз упозорење да је реч о првокласном политичком питању.

Ми у Српској народној одбрани Васојевића и Лимске долине, смо организовани и трајемо од 1996. на овом подручју и имамо подршку Срба који су чланови разних партија, али смо организације које заступамо српске културне и националне интересе и у томе смо успјели последњих деценија борећи се против режима Мила Ђукановића.Зато сви до једног подржавамо да се на демократском референдуму народ Црне Горе изјасни о понуђеној резолуцији и тиме скине терет са одговорности пред будућим генерацијама да смо дио народа који је геноцидан.Историја нас учи да су последњих неколико вјекова над нама извршени злочини и геноциди од стране разних окупатора и то; Османлија, Аустроугарске, Фашистичке Њемачке, Фашистичке Италије, Фашистичке Мађарске, Фашистичке Бугарске и фашистичке НДХ,балиста,вулентара и других сарадника окупатора.Сви су они вршили геноцид и злочине над Србима и на простору Полимља и других српских крајева.Тако да се мора једном стати са “кампањом” оптуживања једног народа и фалсификовање историје тога народа у политичке сврхе.Оправдано је расписати референдум да се народ изјасни о гласању у Генералној скупштини ОУН и рећи не фалсификовању историје, каже се у саопштењу које је потписао предсједник, историчар Горан Киковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!