Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА: Подржавамо захтјев за одржавање референдума о Резолуцији о Сребреници!

Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине из Берана подржава иницијативу да се у Црној Гори одржи референдум о резолуцији у Сребреници,коју је предложио Српски национални савјет у Црној Гори и упутио је отворено писмо премијеру Милојку Спајићу и министрима у Влади у којем позива на хитно организовање референдума о резолуцији о Сребреници, коју актуелна Влада намјерава да подржи у Генералној скупштини УН, уз упозорење да је реч о првокласном политичком питању.

Ми у Српској народној одбрани Васојевића и Лимске долине, смо организовани и трајемо од 1996. на овом подручју и имамо подршку Срба који су чланови разних партија, али смо организације које заступамо српске културне и националне интересе и у томе смо успјели последњих деценија борећи се против режима Мила Ђукановића.Зато сви до једног подржавамо да се на демократском референдуму народ Црне Горе изјасни о понуђеној резолуцији и тиме скине терет са одговорности пред будућим генерацијама да смо дио народа који је геноцидан.Историја нас учи да су последњих неколико вјекова над нама извршени злочини и геноциди од стране разних окупатора и то; Османлија, Аустроугарске, Фашистичке Њемачке, Фашистичке Италије, Фашистичке Мађарске, Фашистичке Бугарске и фашистичке НДХ,балиста,вулентара и других сарадника окупатора.Сви су они вршили геноцид и злочине над Србима и на простору Полимља и других српских крајева.Тако да се мора једном стати са “кампањом” оптуживања једног народа и фалсификовање историје тога народа у политичке сврхе.Оправдано је расписати референдум да се народ изјасни о гласању у Генералној скупштини ОУН и рећи не фалсификовању историје, каже се у саопштењу које је потписао предсједник, историчар Горан Киковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО КАЖЕ, КО ТО ЛАЖЕ ДА НЕМА КОМУНИСТА: У Подгорици међународни симпозијум о Видоју Жарковићу, организатори Монтенегрини, предаје и Мило!

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!

“СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА”, ПРЕМА ХРВАТСКОЈ ТРЕБА ПОДИЋИ КИНЕСКИ ЗИД: “Комшијама” смета што фестивал клапа у Херцег Новом организује СРБИН!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!