Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

У организацији Српског информативно-културног клуба “Свети Сава” синоћ је у Српској кући у Подгорици одржана трибина на тему “Пјесме и разговори” о Душку Трифуновићу на којој су говорили Бранко Перић, књижевник и публициста; Ђорђе Латиновић, дипломата и Горан Радоњић. Промовисана је књига “Твој нас уздиже стих”, књига Бранка Перића.
Душко Трифуновић није са нама физички али јеста са нама и ми са њим. Да је жив данас би имао 90 година и био достијанствен старац, али нас је напустио у овом расулу и пометњи у којој живимо, рекао је Бранко Перић.
Перић је сакупио све што је након смрти Душка Трифуновића написано о њему.
-О њему је 50 људи писало на различите начине и на 400 страна књиге “Твој на стих уздиже, сам то записао. Душко Трифуновић је јединствен феномен у поезији и начину како је он причао, са таквом љепотом, знањем и занимљивости. То је био невјероватан шарм, рекао је Перић.
У књизи су приче о Душку Трифуновићу на разне теме од 50 људи. Перић је прочитао дио књиге “Твој нас уздиже стих” у којој Душко Трифуновић говори на измишљеном и непостојећем босанском језику.
-Нема теме о којој Душко Трифуновић није причао и говорио и данас о чему говоре његови пријатељи, сјете се шта је о томе рекао Душко Трифуновић, рекао је Перић.
Публициста Ђорђе Латиновић је рекао на промоцији да долазак у Подгорици годи да каже о Душку Трифуновићу.
Душко Трифуновић је у књизи Бранка Перића био искрен , без устезања је говорио о најосјетљивијим темама, о којима није говорио у јавности. И ово је репррезентативнија књига о дјелу и животу Душка Трифуновића, рекао је Латиновић.
Латиновић, који је и сам аутор једног текста у Перићевој књизи, анализирао је улогу писца у друштву 80 – тих година прошлог вијека.
-Душко Трифуновић је 80 година прошлог вијека у својој примијењеној поезији, је оплеменио поп и рок музичку сцену у тадашњој Југославији, истакао је Латиновић.
Уредник трибине је био књижевник Будимир Дубак.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОД ЦРКВЕ СВЕТOГ СПАСА: Обиљежавање 166 година битке на Граховцу!

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!