Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

У организацији Српског информативно-културног клуба “Свети Сава” синоћ је у Српској кући у Подгорици одржана трибина на тему “Пјесме и разговори” о Душку Трифуновићу на којој су говорили Бранко Перић, књижевник и публициста; Ђорђе Латиновић, дипломата и Горан Радоњић. Промовисана је књига “Твој нас уздиже стих”, књига Бранка Перића.
Душко Трифуновић није са нама физички али јеста са нама и ми са њим. Да је жив данас би имао 90 година и био достијанствен старац, али нас је напустио у овом расулу и пометњи у којој живимо, рекао је Бранко Перић.
Перић је сакупио све што је након смрти Душка Трифуновића написано о њему.
-О њему је 50 људи писало на различите начине и на 400 страна књиге “Твој на стих уздиже, сам то записао. Душко Трифуновић је јединствен феномен у поезији и начину како је он причао, са таквом љепотом, знањем и занимљивости. То је био невјероватан шарм, рекао је Перић.
У књизи су приче о Душку Трифуновићу на разне теме од 50 људи. Перић је прочитао дио књиге “Твој нас уздиже стих” у којој Душко Трифуновић говори на измишљеном и непостојећем босанском језику.
-Нема теме о којој Душко Трифуновић није причао и говорио и данас о чему говоре његови пријатељи, сјете се шта је о томе рекао Душко Трифуновић, рекао је Перић.
Публициста Ђорђе Латиновић је рекао на промоцији да долазак у Подгорици годи да каже о Душку Трифуновићу.
Душко Трифуновић је у књизи Бранка Перића био искрен , без устезања је говорио о најосјетљивијим темама, о којима није говорио у јавности. И ово је репррезентативнија књига о дјелу и животу Душка Трифуновића, рекао је Латиновић.
Латиновић, који је и сам аутор једног текста у Перићевој књизи, анализирао је улогу писца у друштву 80 – тих година прошлог вијека.
-Душко Трифуновић је 80 година прошлог вијека у својој примијењеној поезији, је оплеменио поп и рок музичку сцену у тадашњој Југославији, истакао је Латиновић.
Уредник трибине је био књижевник Будимир Дубак.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СКРИВАНИ ЗЛОЧИН: Муслиманска милиција у Андријевачком срезу од 1941. до 1945. године!

ТРЊЕ НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Угрожена колијевка цивилизације!

ПОЕЗИЈА, НАДА МАТОВИЋ: Везујем те!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!