Насловна Магазин Срби ухватили посљедњи воз: Нерадо дошли из Црне Горе!

Срби ухватили посљедњи воз: Нерадо дошли из Црне Горе!

Грађани Србије који су били у Црној Гори озбиљно су схватили позив Кризног штаба и Владе Србије да се врате у своју земљу, што потврђује и пун воз на линији Бар-Београд, који је јутрос стигао у Топчидер. За црногорске кондуктере и пратиоце воза сезона је, како кажу, трајала само један дан – данас. Од 3. септембра када је линија обновљена, једино је овај воз, пред ступање нових мера био пун, као некада.

Према речима Драгане Станковић из Србија воза нова мера Кризног штаба и Владе Србије повећала је интересовање путика за воз, па је и композиција проширена, а само у односу на јуче превезено је 170 пуника више.

Воз који је кренуо у 19.00 из Бара био је пун, њиме је превезено 250 путника и 17 аутомобила, рекла је Станковић и подсетила да композиција има вагон за седење, кушет и спаваћа кола и она за превоз аутомобила.

Први воз на релацији Топчидер-Бар-Топчидер, кренуо је 3. септембра након вишемесечне паузе ка Црној Гори и да је тада у возу било 20-ак путника. Три дана касније већ их је било 105, рекла је она.

„Србија воз“ предузео је све додатне мере у циљу спречавања ширења вируса, чишћење и прање је додатно појачано, дефнисан је распоред за седење и у кабинама. Како је додала, седи се искључиво поред прозора, смањен број особа у кабинама са лежајевима што се не односи само на породице.

Путници су, како кажу, разочарани што су пре планираног дана повратка морали да се врате из Црне Горе, где су били из различитих разлога, на мору, у својим кућама, код деце, рођака…

Једна од њих каже да је била пет дана у Бару.

-Враћам се због мера које је наредила наша држава, да их испоштујемо. У Бару је троје заражено, нема контаката, нико не носи маске, сви лепо живе, рекла је једна од путница.

Друга је, ипак, највише изненађена што су у поноћ, 18 сати пре него што би мера надзора требало да ступи на снагу, добили папир Министарства здравља којим их обавештавају да су, „будући да долазе из државе са неповољном епидемилошком ситуацијуом, у обавези да се у року од 24 сата пријаве због надзора над заразном болешћу ковид на порталу е-здравље.гов.рс.

Чак смо заменили карте да би стигли и опет су нас сачекали са папиром, навела је жена која се у Београд вратила после шест дана.

Старија госпођа, вратила се пре рока, али се нада да ће бити жива и наредне године да може опет да иде у Црну Гору. Девојка која се вратила из Црне Горе, такође је незадовољна због „упропашћеног одмора“ и тврди да на мору нико није заражен, да нема гужве и да корона може да буде проблем само у Подгорици, Беранама. Старији господин вратио се због одласка код лекара, након операције у Подгорици где је био код ћерке. 

Извор: Спутњик

Најновији чланци

Идемо даље: Срби за Новака!

Изгубио Новак Ђоковић! Није изгубио, за Србе је имао лош дан, нешто му није било до игре. И шампиони имају право на лош дан,...

Милорад Додик: Инцко крши међународно право!

Високи представник је прекршио међународно право, Устав и законе у БиХ, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Додик је истакао да високи представник...

Шупља прича шупљих Монтенегрина: „Аида“ је морала да се прикаже, „Дара“ нема умјетнички ниво!

(Преузето из Побједе) Отказивање пројекције филма „Qуо вадиш, Аида“ редитељке Јасмиле Жбанић, на Црном језеру на Жабљаку, наишло је на прилично млаке реакције домаће културне...

Нове мјере, нови кавези: Слобода на кољенима, контрола на врхунцу!

Улазак у угоститељске објекте од данас у Црној Гори је могуће уз услове да је вакцинисана особа, да посједује ПСР тест и мора посједовати...

Милојко Спајић пун оптимизма: Из Јапана стиже милијарда!

Црна Гора очекује милијарду еура инвестиција из Јапана, саопштио је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић. Посјету Јапану је оцијенио веома важном, гдје су,...