Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРБИ СВУДА: Четнички филм “Хероји Халијарда” након Вашингтона биће приказан и у Москви!

Глумац, редитељ и продуцент Радош Бајић, биће члан жирија на 46. Међународном филмском фестивалу у Москви.

Бајић је позив добио од Никите Михалкова како би у својству члана жирија са колегама, бирао најбоља филмска остварења. На Фестивалу који се одржава од 19. до 26. априла за признања ће се борити филмови из Немачке, Ирана, Аустрије, Турске, Румуније, Мексика, Русије и Србије.

Са портала фестивала у Москви

Са портала фестивала у Москви

Публика ће у ревијаном делу програма Фестивала моћи да погледа филм Хероји Халијарда.

У жирију су, поред Бајића још и редитељ и продуцент Фридрик тор Фридриксон са Исланда, сценариста Игор Волошин из Русије, редитељ Хусеин Карабеј из Турске, глумица Елена Љарова из Русије и редитељка Гулнара Сарсенова из Казахстана.

После великог успеха у САД и приказивања Хероја Халијарда на Капитол хилу – крећемо у освајање Москве. Хероји Халијарда ће имати своју московску свечану премијеру у оквиру пратећег програма Међународног филмског Фестивала који се одржава од 19. до 26. априла у главном граду Русије. Такође, на позив чувеног руског оскаровца Никите Михалкова указана ми је велика част да будем члан званичног жирија Фестивала. Позив великог Михалкова за мене има реципрочну вредност, као да ме је из западне филмске хемисфере позвао лично Спилберг. После приказивања Халијарда у Америчком конгресу, што има историјски значај, јер је наш филм први српски филм који доживео ту част, у узаврелој и усијаној геополитичкој ситуацији у свету где су сучељавања две светске силе на веома опасном нивоу – мисија Халијарда делује као глас разума. И буди наду да уметност нема и не треба да има границе, рекао је за Портал РТС-a Радош Бајић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!