Насловна Политика СНО Васојевића: Све више младих Срба чувају СРПСТВО!

СНО Васојевића: Све више младих Срба чувају СРПСТВО!

Предсједник Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине Горан Киковић, разговарао је са младим српским активистима и интелектуалцима Бојаном Асановићем и Батрићем Премовићем, који су од данас нови чланови мреже српских невладиних удружења „Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине“.

Горан Киковић је истако овом приликом да се у наше редове активира све више младих људи који у нама препознају праве организације за очување српске историје, традиције и културе на простору Полимља.

Прије неколико дана именовали смо младог српског активисту и спортисту Тома Оташевића, за предсједника удружења ратних добровољаца за Мурину,што нас охрабрује и даје нам снагу да наставимо и у наредном периоду са подмлађивањем наших редова, каже Киковић.

Киковић  је овом приликом казао да ће се у оквиру савеза удружења “Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине“, ускоро формирати  клуб младих, који ће радити на јачању поменуте мреже.

Све нам је ово потребно јер се  ми  озбиљно спремамо око престојећег пописа становништва који је много значајан за српски народ у Црној Гори, истакао је том приликом у разговору са младим српским активистима и интелектуалцима додајући да је одушевљен што се млади активирају око овако значајних тема које су битне за Србе у Полимљу и Васојевићима.

Разлоге због којих су приступили овом савезу је изнио Бојан Асановић.Он је казао су у овом савезу јер се у протеклом период показао као истински бранич српске приче на овом простору.

Ми смо препознали у вама патриотску причу и  увидјели смо истински рад на очувању историје и традиције нашег народа. Овдје прије свега мислимо и кроз рад часописа “Глас Холмије“, који се све више чита међу младим људима.Ми ћемо у сада наш савез удружења  “Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине“ укључити што више младих људи. Радићемо што најбоље знамо да и млади људи његују историју наших славних предака, који су дали све, па и живот за одбрану српства, слободе Васојевића и Црне Горе, казао је Асановић.

Разговору је присуствовао Драгослав Вукићевић,секретар клуба младих Удружења ратних добровољаца 1912-1918. њихових потомака и поштовалаца Беране.

Најновији чланци

ДФ: Хроника пропасти 13-јулске награде, признање за средњошколског писца -хушкача на Србе!

Режим Ђукановића је и досад злоупотребљавао институт Тринаестојулске награде чашћавајући њоме своје вјерне полтроне за изузетне домете у слијепом слуганству и послушништву , али...

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...