Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Бранислав Мићуновић и екипа око Мила Ђукановића и Демократске партије социјалиста су и даље директори свега у култури, ми смо само промијенили министарку, казао је глумац Славиша Чуровић.

Нама су директори директората остали из ДПС-а. Нама ведри и облачи у министарству нека Дурутовић, чини ми се да се зове Милена. Онда бивша министарка Маша Влаовић, која је себи правила простор да буде директорка неког непостојећег музеја, она је кадар УРА или ДПС-а. Замислите кад би дошао ја који имам толико контаката са глумцима који би дошли да гостују, који зна шта је позориште, како би реаговале незналице кад би дошли људи са знањем. Ми овдје имамо највећу подјелу, њима би правило проблем да неко дође ко зна посао казао је Чуровић гостујући у емисији Пресс плус на Адриа телевизији.

Навео је да се све мијења, само култура остаје.– Мијења се судство, тужилаштво, политика, кохезија у влади је боља. Само култура остаје, а они су по културном обрасцу рушили Црну Гору и дијелили народ на непријатеље и пријатеље – истакао је он.Нагласио је и да је око министарке културе све ДПС кадар.

Сви су остали исти. Кад по читав дан неко сипа у главу, ви почињете да попуштате – додао је он.

Чуровић је навео да његове колумне гађају у културну политику Црне Горе, те додао да се трудио да се од ЦГ направи простор који може да буде јако значајан с обзиром на културно наслеђе.

Кадрови су нам узашно лоши, немамо стратегију културну никакву. Нико ме није чуо, покушавао сам да објасним многима, није било добрих одговора. Кад је дошло вријеме да бих могао помоћи, дошли су неки други људи, не можеш им доказати да су наши фестивали одмрли, да је наше позориште катастрофа, да Ђукановића видимо у првом реду позоришта. Ја кад чујем да се купује црвени тепих за Ђукановића и да се он смјешта у први ред, ја хоћу да полудим. Тврдим да Бранислав Мићуновић и даље води позориште из канцеларије – нагласио је он.

Како је истакао, Андрија Мандић је једини човјек који је дошао да га пита да ли бих нешто радио у Црној Гори и Весна Братић прије њега.

– Драго ми је што је позив дошао са те адресе – истакао је Чуровић.

Указао је да га је много коштало изношење ставова у јавности, а нагласио је да је то њему била најјефтинија варијанта живота којом је освојио слободу.

Економску стабилност сам стекао сам, јер сам посао свој радио врхунски, а нисам имао проблем са самим собом него са системом, у Црној Гоори гдје је био фашистичко комунистички систем владања Ђукановића. Био сам изопштен, бранило ми се право на рад, али сам се изборио, отишао за Београд и направио каријеру. Све ме коштало живаца, времена, изгубљених година, али се не бих трампио са било ким. Материјално сам стекао прилично, али сам стекао својим радом – казао је он.

Имао је, како каже, понуде у Црној Гори да ћути.

Говорили су ми да ћутим и биће добро. То би за мене било мало самоубиство. Једном сам пробао да оћутим, ужасно сам се осјећао 20 дана, када сам видио у ЦНП шта раде Брковић и екипа. Коштало ме времена када је требало да досегнем нешто, живаца и пресељења из Црне Горе. Таква је судбима бунтовника и човјека који има нешто да каже – истакао је Чуровић.

Предлагао је да Црна Гора има културног аташеа у земљама региона, али како је додао, на то није добио одговор.

Довео сам серију “Тврђава” у Никшић. Три милиона ће остати код нас, овдје ће да ноћи сто људи сто дана, троши се безин, аутомобили… Исто то радим и за Херцег Нови у априлу наредне године ићи ће огромна серија. Обавили смо разговоре са Стеваном Катићем, Милош Биковић ће играти главну улогу – најавио је он.

Како је нагласио, треба од Црне Горе направити филмски студио и на томе радити.

– Око културе се не можемо договорити, јер немамо квалитетан кадар, а то што је квалитетно је отишло – поручио је он.

Чуровић је навео да је завршио са бављењем политике у Црној Гори кад је Ђукановић пао.

Ја сам се политички ангажовао само док је оно чудо пало 30. августа. То ми је био циљ, знао сам да се никако не може напријед са диктатуром. Радићу све што могу на популаризацији културе, доводићу серије, филмове, правићу представе. Баш ме брига хоће ли то неко то да види, ја пристојно живим од својих филмова и серија. Радићу џабе, не треба ми ништа, нула плата. Шта ће мени плата – истакао је Чуровић.

Извор: Адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СКРИВАНИ ЗЛОЧИН: Муслиманска милиција у Андријевачком срезу од 1941. до 1945. године!

ТРЊЕ НА ГРАНИЦИ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Угрожена колијевка цивилизације!

ПОЕЗИЈА, НАДА МАТОВИЋ: Везујем те!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!