Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СВЕЦИ И ГРЕШНИЦИ: Домаћи Ђордано Бруно о “изродима” и вељесрпској окупацији!

Пише: Иван Милошевић

Са портала “Аналитика” јутрос вапај: “Крив сам”! Ђордано Бруно монтенегринске идеологије грми да га нико више не зове на државне промоције и празнике, да га заобилазе у медијима и то зато јер је крив! А његова кривица је у томе што сматра да је промјена власти у Црној Гори заправо вељесрпка окупација и да је барем 40 одсто црногорске територије под управом Србије и крив је јер зове предсједника државе и остале на власти да прогласе ратно стање, а они за то не маре! Крив је монтенегрински Ђордано Бруно, јер нијесу формиране и наоружане комитске страже и што није почело чишћење терена од домаћих Срба и осталих агената српскога света! Он их назива “изродима”! И крив је Ђордано јер није успио да запали фитиљ још једног братоубилачког рата и истраге Посрбица и вељесрпских шпијуна! 

Домаћи Ђордано очи не суши и плаче за свиме што је имао у Црној Гори када је нашим животима владао Мило! Тада је било и гостовања на ТВ, обиљежавања државних и осталих празника, награда и апанажа! Како је сада пусто без свега тога и када неко други слави празнике, прима апанаже и не скида са ТВ-еја!

Донекле схватам нашег Бруна! Мука је када те неко стрпа у медијски и остали ћошак и сви мисле да си нестао у виду магле и почињу да те заборављају. Ипак Бруно би ваљало да зна да су у таквом ћошку скоро двије деценије били Срби, да у тв студија нијесу могли ни да привире, а нико их није звао ни на промоције, обиљежавање празника и значајних догађаја! Нијесам тада примјетио да је због тога домаћи Ђордано  протестовао и тражио да се исправи та неправда и да Срби имају шта да кажу и да имају право да то сви чују и одреде се према њиховим захтјевима. Док су Срби били у медијском и осталом егзилу, домаћи Ђордано је купио вијенце славе, китио се наградама и није се скидао са ТВ екрана! За разлику од Ђордана, Срби нијесу проглашавали окјупацију дијела црногорске територије и нијесу пријетили устанком или не дај Боже, ратом! Велика је то разлика, Ђордано, и понајвише говори о Србима и вама, Монтенегринима и комитама!

За разлику од поменутог Ђордана један дио Срба, припадам тој групи, ни данас не може да привири у јавну политику, сви их избјегавају, па и Срби, као да имају лепру или преносе ковид на километар. По правилу су то Срби антикомунисти који не жмуре на ренесансу комунизма и васкрсавање Тита, Неретве и Сутјеске и указују да то није наш пут, него да је то идеолошки сломиврат! Па, ипак, не сматрамо да је Црна Гора окупирана, не правимо се Спартанцима и не зовемо робове комунизма на устанак или не дај Боже рат! Све ће то народ и вријеме позлатити и ставити на своје мјесто!

И није ми јасно што домаћег Бруна нема на овдашњим ТВ-ејима! Треба га позвати и то свако јутро и нека свакога боговјетнога дана плаче над промјеном власти у Црној Гори и новим, односно старим временима упакованим у новој фолији! Тако би понајбоље сам себе демантовао и не би глумио жртву вељесрпскога намета и пројекта који се наводно стуштио на ЦГ, њену независност, грб и химну! 

Нека слободно каже да је крив иако је невин, али и да је крив што раније није штитио невине који су се исто тако осјећали кривим, али нијесу позивали на мобилизацију и отпор окупацији! Велика је разлика када Србин каже да је крив и када то понови Монтенегрин! Дубока је провалија међу њима, понекад несхватљива, али јасна као дан и гута и једне и друге. Посебно Србе антикомунисте који су изгледа криви и што су живи!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!