Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СА ТРИБИНЕ О “СРБИМА И РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ”: Резолуција о Сребреници је опасна за Србе, дјеца ће учити да смо починили геноцид!

У организацији Српског информативно-културног клуба “Свети Сава” вечерас је одржана Академска трибина на тему “Срби и регионална стабилност” на којој су учествовати Џевад Галијашевић, политички аналитичар, Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева, Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и Момчило Вуксановић, председник Српског националног савјета Црне Горе. Аналитичар Џевад Галијашевић истакао је да је српски народ је био симбол регионалне стабилности на Балкану, како у Првом и Другом свјетском рату у држави у којој су поражени ушли у ту државу.
-Данас питање стабилности Балкана иде од утицаја великих сила и наследству прошлости. Прије свега о злоћудној политици Велике Британије и Њемачкој која је радила невиђене злочине у Другом свјетском рату. У Сарајеву је данас један Њемац и то нелегално, то је Кристијан Шмит, рекао је Галијашевић.
“Данас је мета РС и њен предсједник Милорад Додик, предсједник суверене државе РС колико је она суверена у Дејтонском споразуму”, рекао је он.
Галијашевић додаје да Бакир Изетбеговић, син човјеке који је потписао Дејтонски споразум, Дејтон назива “лудачком кошуљом”, а онда ће у УН доћи испред 200 земаља и рећи да Дејтон не постоји.
-Милорад Додик је лидер мира на Балкану данас, фактор стабилности на Балкану са Вучићем у Србији, Миланом Кнежевићем у Црној Гори, рекао је Галијашевић.
Он пита шта се добија са причом о Сребреници, ако није да се замаскира полицијска акција “црна кравата” и хапшење нарко картела Тито и Дино, који су са Едином Гачанином. Кум Едина Конаковића “пере” паре.
-Бошњаци воли живот , владаћемо страхом”, поруке су у препискама сарајевских нарко картела. Рамо Исак је у том картелу, био у Сребреници прије седам дана са нарко криминалцима. О Конаковићу и супер картелу у ФедерацијиБиХ, данас нико не прича и Сребреница то треба да сакрије у посебној акцији, рекао је Галијашевић.
Он је рекао да је савремени ислам у сарадњи са Европом формирао “исламски фашизам”. Они су модификовали једну религију да буде везивно ткиво са организованим криминалом.
Галијашевић је говорио вехабизму и рекао је исламски фашизам уништио све муслиманске религиозне правце и радикализовали их.
-Ако су БИХ муслимани били заробљеници Алијином вехабизму, данас су постали без иједне емпатије према било којим муслиманим у свијету, који данас страдају. Смију ли Бошњаци поменути Палестину и Гази, гдје је убијено више цивила него у рату заједно у БиХ, рекао је Галијашевић.
-БХ муслимани су прихватили су вехабизам, муслиманско братство и идеологије запане цивилизације, интересе Њемаца, Велике Британије, највеће мутикаше су Британци, а највеће убице су Њемци.Срби су најдуже од њих под пристиском и још нијесу поклекли том притиску. Сва ова питања ће се дешавати у вези са Русијом и Русија је најважнија тачка у изградњи мултиполарног свијета, рекао је Галијашевић.
-Слугу у Сарајеву нико не обилази, предсједник Кине долази у Београду, предсједник Орбан у Бања Луку. Запад ће само искористити муслимане у БиХ и онда их одбацити, ако што је одбацио сваког слугу, рекао је он.
-У том смилсу РС показала, да без обзира на санкције, је стабилна и способна да обезбиједи пензије и плате и све што је потребно свом народу у држави. РС наставља да сарађује са својим пријатељима, каже он.
Галијашевић подсјећа да су Додик, Цвијановић и Вишковић су били на обнови Арнудије , мислите да су сарајевски медији то објавили и да желе ти људи мир. РС жели стабилност и жели да не буде бачена на кољена.
Градоначелник Истчног Сарајева Љубиша Ћосић говорио је о Источном Сарајеву и улози Срба у Сарајеву стварању РС и њеном опстанку и трајању 32 године.
Република Српског народа у БиХ тада је била планирана као Република мира. Људи који су водили ту Републике Караџић, Крајишник, Кољевић и други су били људи мира тог времена.
-Република Српска је настала у Српском Сарајеву – Сарајеву. 60 одсто Сарајева од 1992 до 1995 била је дио Републике Српске, само мали дио Сарајева је била у муслиманско Сарјево. Подвала је прича да је Сарајево био опкољени град. Људи послије 29 година прихватите реалност и немојте бити оштрица Запада против Срба. То је био рат 1992.године, ајмо изаћи из те приче и почнимо да живимо нормално. У Сарајеву је било 35 офанзива у рату, да су Срби поклекли у Сарајеву, данас не би било Републике Српске. Војска РС није била агресивна у Сарајеву, и долази Дејтон, када 120.000 сарајевских Срба иде из Сарајева и то је био један велики егзодус, рекао је Ћосић.
Он је рекао да је улога Срба у стварању Сарајева и БиХ је огромна и Срби губе већину тек крајем 20.вијека.
-Источно Сарајеви је данас други админситративни центар у РС, са 60.000 Срба који желе да живе у Републици Српској у миру и да развијају и развијају наш град и ми смо фактор мира и стабилности данас у Региону и неће успјет покушаји да нас наши непријатељи прогласе фактором нестабилности.Нас потискују јер смо православни народ на овим просторима, рекао је Ћосић.
-Резолуција о Сребреници је јако опасна за нас. Спин је да то није против српског народа, а у уџбенике хоће да уведу да је у Сребреници био геноцид и да смо извршили геноцид. То је најопсанија прича у овом тренутку, рекао је он.
Ћосић је рекао да “морамо бјежати од приче Запада и наших непријатеља да смо у РС криминалци и да користимо националну причу да би заштитили криминал, то не неистина”.
-Под паролом функционалне БиХ, нас стално сатанизују у РС. Срби у РС и њено руководство требе велике санкције и притиске данас, рекао је он.
Ћосић је оптужио Шмита да надмеће законе и сам доноси закона које они хоће, праве амбијент у коме хоће да направе да је руководство фактор нестабилности у БиХ, јер хоће да руководство РС хоће да подчине и направе поданицима Запада.
-Они желе да разбију српско јединство да живе одвојено и без било каквих веза Срби у РС, ЦГ и Србије.Напад је и на СПЦ која је имала велики улогу и промјенеи система у ЦГ. Српски народ је окупљао друге народе у региону и увијек био фактор мира и стабилности.Срби не смију одустати од самих себе и будућим генерацијама треба то да пренесемо, рекао је Ћосић.
“Страх ме како ће се моје дијете понашати под притиском и новим нападима на Србе у РС од стране Запада и наследника данашњих нелегалних представника Запада”, рекао је он.
Ћосић је оцијенио да је данас Источно Сарајево истински центар патриотизма у РС.
Он је оцијенио и да је трагедија БиХ је што не живимо заједно, него једни поред других и никако се не мијешају ни у образовању, ни у здравству , нити у било којој области ставралаштав и живота.
-Шаљем поруку са трибине да су Срби народ који жели регионалну стабилност са свим народима са којима живи у региону, закључио је Ћосић.
На скупу су говирили и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић и предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић.
Трибини су присуствовали и Небојша Родић,амбасадор Србије и представици руске амбасаде.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НЕКИМА ЈЕ УЛАЗАК СРБА У ВЛАДУ ТРН У ОКУ: Поред ДПС-а вриште и “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!