Насловна Политика Саопштење "Не дамо Црну Гору": Неприхватљив прогон Весне Братић!

Саопштење „Не дамо Црну Гору“: Неприхватљив прогон Весне Братић!

Док мандатар прве демократске изабране Владе Црне Горе, заједно са члановима свог будућег кабинета, чека да му се нови сазив Скупштине одазове зеленим свијетлом за почетак темељних друштвених и економских, али и менталитетских реформи, мизогонизам и шовинистичко просташтво одјекују суровим медијским простором ове земље. На мети је понајвише проф. др Весна Братић којој је заслужено висока медијска репутација кумовала изузетно тешкој улози кандидата за Министарство за науку, просвјету, културу и спорт.

У свијету криминала и насиља анонимност се не прашта, па су се плаћеници већ увелико дали у погромашку акцију против ове младе жене уз застрашујуће громогласно ћутање медијске и академске заједнице, заштитника и заштитница људских права.

Наиме, неколико протеклих дана траје хајка око наше колегинице проф. др Весне Братић. Мислећи да су то просто трзаји и остаци једног учмалог друштва које вапи за исцјељењем и помирењем, сматрали смо да се неће развити у овој мјери.
Невладина организација Не дамо Црну Гору, као и њена извршна директорка Весна Братић се залажу за друштво са истим шансама, међутим, то што неко жели да их перципира по сопсвтеном интегритету јесте ствар ограничености.
Опште идеје и цјеловитост друштва не могу зависити од једне особе, али се на њу могу угледати, стога и реагујемо јер и без шансе да покаже своје способности, бива стигматизована као неко недостојан те функције. На такав третман не можемо, не желимо и не смијемо да пристанемо као Организација и шире гледано – као друштво.
Управо такво вишедеценијско понашање одлазећег режима и центара који настављају у таквом маниру и јесте окупило и охрабрило многе људе у жељи да се успротиве бестијалности и једноумљу, у чему смо начално као народ и успјели.
Порука коју са овог мјеста упућујемо свима јесте: Различити смо, прихватите то као слободу! Нипошто не можемо иживљавање над једним дијелом грађана сматрати луксузом који припада умишљеним актерима у балону одвојености од народа, заогрнути привилегијама квази недодирљивости.

То је оно против чега смо се борили од оснивања НВО Не дамо Црну Гору. Управо је Весна кандидаткиња за министарку у Влади која ће мијењати те наслијеђене матрице привилегованих, самобитних и одавно препознатих у друштву као извори завада, зла и каприциозности.

Истина нема алтернативу, посебно кад се тиче одговорности, ни, то су особености које не посједују њени опоненти у овим нечасним насртајима. Овим иступањем недвосмислено показујемо да стојимо уз њу, као и уз све оне који су препознали циљеве и средства којима се друштво води ка оздрављењу. Весна ће у наредном периоду бити оцјењивана за њен надамо се успјешан рад у Министарству за науку, просвјету, културу и спорт.

Нама, члановима НВО Не дамо Црну Гору, остаје задовољство што и поред професионалног аспекта живота можемо имати Весну за пријатеља. Посебно задовољство нам чини да је Весна препозната са својим врлинама и стручношћу и као кандидат у овако одговорном и важном ресору који потребује баш овакве људе.
Лав Толстој је рекао: ,,Најбољег човјека пронаћи ћете међу онима које свијет осуђује“. А у циљу помирења сјетићемо се и ријечи Достојевског: ,,Сви смо пред свима криви за све“.

УПРАВНИ ОДБОР И ЧЛАНСТВО
НВО НЕ ДАМО ЦРНУ ГОРУ

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...