Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

САВЕЗ УДРУЖЕЊА РАСЕЉЕНИХ И ИЗБЈЕГЛИХ У ЦРНОЈ ГОРИ: Милојко, не гласајте за Резолуцију о Сребреници!

Савез удружења расељених и избјеглих у Црној Гори позива премијера Милојка Спајића да одустане од сулуде намјере гласања за Резолуцију о лажном геноциду у Сребреници у УН, јер се њом поред осталог управо највише страдали народ и народ који је најмасовније протјеран из БиХ проглашава формално-правно геноцидним, док се иде на руку суштински главним протагонистима велике већине злочина на подручју те бивше југословенске републике, а то су паравојне формације доказаних главосјеча попут Насера Орића и сличних.

Очекивали смо да ће доласком нове власти након ДПС-а који је у потпуности обесправио и дискриминисао расељена и избјегла лица у Црној Гори – доћи и до исправљања готово тродеценијске неправде према овој популацији, али се то није десило, већ то грубо иживљавање траје и даље. Умјесто ургентог рјешавања питања додјељивања држављанства Црне Горе свим прогнаним лицима из република бивше Југославије и са Космета, чиме би престала дискриминација у погледу права на запослење, социјалну заштиту и друга грађанска и људска права, влада господина Спајића даје све од себе да истој тој, обесправљеној популацији прилијепи још и етикету геноцидне.

Превише је то и од једног премијера.

Позивамо премијера, у име 22 удружења расељених и избјеглих лица обједињених у нашем Савезу,  да без одлагања одустане од  намјере гласања за Резолуцију о Сребреници, те да предузме прве и конкретне кораке на плану рјешавања бројних проблема популације расељених и избјеглих којих има преко 16.000 у Црној Гори, а којима је режим Мила Ђукановића додијелио срамни стратус странаца са сталним и привременим настањењем, упркос чињеници да живе од деведесетих овдје и да је већини поријекло такође у овој држави.

Довољно нам је живот загорчан да би то премијер и Влада додатно радили, сипајући нам со на живу рану.

Гласањем за Резолуцију о Сребреници заклаће господин Спајић једном већ заклане босанско-херцеговачке Србе, а њихове џелате лажно признати за жртве. Исто ће тако легализовати терористичку окупацију Косова и Метохије уколико се на било који начин одлучи, како такође најављује, да представник Владе Црне Горе гласа за пријем лажне државе Косово у Савјет Европе. Таквим гласањима се доприноси распиривању злочина односно геноцида, а не њиховом заустављању. Таква наказна гласања су највећа пријетња миру. Расељени и избјегли ће се свакако придружити свакој врсти најављених протеста и отпора покушајима да се српски народ прогласи геноцидним.

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!