Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РТВ СРПСКЕ О СТАВУ ВЛАДЕ ЦГ О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: Гласаће како ТАТА (НАТО) каже!

Још није познат званични став Владе Црне Горе о новој резолуцији о Сребреници. Предсједник црногорске скупштине Андрија Мандић упозорио да би гласањем за резолуцију о Сребреници, Црна Гора цијели српски народ, који чини најмање једну трећину земље, окарактерисала геноцидним. Званични став Владе у Подгорици, ишчекује и јавност, као и бошњачка удружења која су упутила црногорском руководству отворено писмо, да усвоје, али и буду коспонзори поменуте резолуције УН о Сребреници.
– Не желим да одговарам данас на ова питања, јер је ово велики моменат за Црну Гору. Ово је једно питање због којег сви сада треба да застанемо и размислимо – истакао је премијер Црне Горе Милојко Спајић.

Овако је прије седам дана црногорски премијер Милојко Спајић одговорио медијима, односно није. Данас, као и прије седмицу, Црна Гора и њена Влада још су без званичног става о Резолуцији о Сребреници. Предсједник државе истиче да је став Црне Горе већ одавно познат.

Што се тиче Сребренице, ја мислим да Црна Гора има званични став. Да ли је Влада промијенила мишљење у односу на постојећи став? То је питање за Владу – поручио је Милатовић.

Предсједник Скупштине јасан – гласањем за Резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама, Црна Гора би прикачила етикету геноцидности цјелокупном српском народу.

Чак смо имали и реакцију предсједника Црне Горе који констатује да Црна Гора „има своје ставове”, претпостављам да жели да подсјети на раније усвојену Декларацију у Скупштини Црне Горе. Од тада, па до избора предсједника, много тога се десило, а не смије да заборави да је српски народ одлучио управо те изборе – поручио је Андрија Мандић.

Предсједник Демократске странке, Милан Кнежевић, такође упозорава, Резолуција има најмање везе са жртвама.

Намјера јесте да се Резолуцијом о Сребреници свим Србима, мртвима, живима и још нерођеним, стави “калашњиков” геноцида у руке како би га носили до краја свијета и натраг. Црна Гора мора гласати против, не само због Србије, него због себе, јер уколико буде гласала за резолуцију, осудиће и саму себе на геноцидност – истакао је Кнежевић.

Срби су и након три деценије у Црној Гори окарактерисани као реметилачки фактор, каже секретар Удружења новинара Иван Милошевић. Судећи по званичном ставу државног руководства, Црна Гора ће под патронатом западних сила сигурно подржати Резолуцију, јасан је Милошевић.

Смјена ДПС-а, што се тиче Срба у Црној Гори није ништа промијенила на боље. Ми смо и даље означени као неко ко није пожељан партнер, него као неко кога треба избјегавати. Срби у Црној Гори су већ дуго потпуно сами. Црна Гора је дуго колонија НАТО савеза и можете очекивати само оно што предлажу колонијални управници Црне Горе који и нису у Црној Гори, него у Бриселу, али имају добре везе са тренутном владајућом гарнитуром – каже Милошевић.

Црногорска Скупштина 2021. године, на приједлог премијера Здравка Кривокапића, опозвала је министра правде Владимира Лепојевића, који је у Парламенту поручио да је спреман да призна геноцид. На истој сједници је, такође, одлуком већине посланика, усвојена Резолуција о забрани негирања геноцида у Сребреници.

Извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Спајић рекао да ће Црна Гора бити уздржана приликом гласања о Сребреници!

БИТКА НА СУТЈЕСЦИ: Уништење партизана и сналажење четника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

budva

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

igor

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Захтјеви ДНП-а у складу са политиком ДФ-а, Милојко наставља Милову спољну политику!

partizani

ПАРТИЗАНИ: Од злочинаца до филмских звијезда!

glasanje

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!