Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РАДИКАЛАН ОДГОВОР РАДИКАЛНОГ ДПС-А: Милова класа – војска спаса!

Пише: Иван Милошевић

Недвно је Мило медитирао о осветама, јуче су Данијел и Јевто најављивали радикалан одговор уколико неко крене на Мила! По изјавама њених лидера ДПС је постао радикалан покрет за радикалну одбрану вође! Нешто попут комунистичке револуционарне странке, Црвених бригада, десантних дрварских јединица, агилних тајних и јавних црних тројки! Они не признају други суд осим суд своје партије, сваки други суд је реваншистички, антидемократски и не треба га поштовати! 

Испале политичке рафале челници ДПС-а и запријете осталима да су им шошке на готовс, да су маскирне и остале униформе тамо гдје требају да буду и да су ровови спремни, па коме баста неке крене! Дочекаће их сложна ДПС сицилијанска и остала партијска гардијска одбрана! 

Да је нешто слично рекао неки Србин, било политичар или обичан смртник, “марица” би му већ била пред вратима, САЈ би већ ширио шатор испред његове куће, а медијски и НВО линч би се подразумијевао. Међутим, када одбрану консолидује ДПС, већина аактера јавне сцене ћути. Ваљда се боје да им радикалан ДПС одговор не закуца на сопствена врата! 

ДПС је похапсио прије неколико година комплет политичку опозицију, у ситне сате их стрпао у затвор и након тога мирно усвојио партијске законе и нијесам ни у тој ситуацији чуо од тадашњих похапшених политичара позив на радикалан одговор и сирене за узбуну. И тада је већина медија и НВО ћутала и без гласа аминовала хапшење опозиције као нормалан и нужан демократски потез! 

Након локалних избора у Будви и Андријевици ДПС је примио озбиљну политичку и радикалну трансфузију, скинуо се са апарата и дише пуним плућима. А када ДПС рашири плућна крила онда за остале остаје мало ваздуха, штавише почнемо да су гушимо у сопственој немоћи да једној радикалној странци упутимо бар оштар радикални вербални одговор! 

Иако ДПС није званично на власти, суштински та странка и њени лидери држе кључеве наше стварности. И не дај Боже да се Милови кључари одлуче да ставе кључ у браву и покрену одбрамбени механизам! Има тек тада да видимо како Муса дере јарца, коме опанци, а коме обојци, коме освета, коме посвета, коме је ко кум, дон или бос, коме је ко мајка, а ко маћеха! 

Иако је изгубио власт, ДПС је и даље на власти и шири страх, не само политички, него егзистенцијални и пријети да су кључеви таме у његовим рукама и да мрак може да активира када му се хоће и када од њих то затражи вољени вођа. Партијска идолатрија и ДПС патриотизам постао је било свакога члана те странке и откуцава своје минуте, сате и дане. Њихови дани нијесу наши дани, њихове заклетве нијесу наше, њихове освете и радикални одговори нијесу наши, али могу о јаду да нас забаве! 

И након ДПС патриотизма Данијела и Јевта не знаш на кога више треба да будеш огорчен. На њих који пријете да ће нас о јаду забавити уколико неке крене на Мила или на оне који нас већ четири године циједе као суву дреновину и обећавају да ће направити радикалан раскид са бившим системом и ДПС-ом. И једни и други тапкају у мјесту и све нас држе у политичком карантину и пелцују нас разним вакцинама о осталим омамљивачима! 

Углавном, слобода још није стигла у Црну Гору, заплела се у коров бившег и садашњег тоталитарног и колонијалног система и губи битку са светима прошлости и садашњости! О будућности нико и не размишља, јер су је ДПС кључари обезбједили само за себе и чекају право вријеме да је уграбе, присвоје и вежу јој руке. Тек тада ћемо видјети како Данијел и Јевто дијеле неправду! 

Радикално, него што! Војска Миловог спаса је на опрезу и запета чека коначан расплет. Уколико га уопште буде или се све заврши на оно што је баби мило било, што јој се снило и није обистинило! 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

ТРАГИКОМЕДИЈА ИЛИ ШПИЈУНИ СУ МЕЂУ НАМА, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Шверцери цигарета под пратњом АНБ-а и уз помоћ појединих свештеника састављали владу у Острогу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!