Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Став круне је јасан, Космет је дио Србије, сраман потез ткз. приштинских власти да забране улазак српском патријарху!

Поводом узнемирујуће вести да је Његовој Светости Патријарху српском Г. Порфирију и Епископима данас забрањен улазак на Косово, Њ.К.В Престолонаследник Александар издаје следеће саопштење, најоштрије осуђујући ове штетне радње такозваних приштинских институција.

Са великом узнемиреношћу примио сам вест да због одлуке такозване Куртијеве владе, Његова Светост и Епископи наше Цркве нису могли данас да уђу на Косово, да започну рад годишњег Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, у вековном дому наших патријарха, Пећкој патријаршији. Најоштрије осуђујем ове неодговорне и штетне поступке институција такозване „државе Косово“! Патријарх Порфирије је увек био најснажнији заговорник истинских хришћанских вредности и највећи промотер мира, разумевања и заједничког живота Срба и Албанаца. Таква срамна забрана никоме не служи на част. Да се овако нешто деси је незамисливо и неприхватљиво, и дубоко сам узнемирен и забринут. Слобода вероисповести се мора поштовати, али очигледно је да је то само још једно од основних људских права која се Србима на Косову ускраћују! Oвим путем апелујем на све оне који имају утицаја на Куртија, да ураде све што могу да зауставе ову дискриминацију и тортуру. Став Круне је чврст и непоколебљив: Косово и Метохија су неодвојиви, историјски и судбински део Србије, колевка и дом њеног народа, Цркве и културе! Без жеље да се мешам у политику оних који кроје судбину света, истичем да се не може и не сме предузети никаква акција која би наш народ коштала опстанка и права да живи у својој земљи, на свом имању и на сопственом тлу. Пећка патријаршија је вековима дом и престо нашег Патријарха, и нико му не сме забранити да тамо оде и донесе утеху и наду нашем народу!, истакао је престолонаследник Александар.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!

kolač

САРАЈЕВО У РАЉАМА СРБОФОБИЈЕ: И пошиљку колача из Београда сматрали би агресијом на БИХ!