Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

Удружење пензионера са најнижим примањима, Пензионери са сразмјерним пензијама и Удружење пензионера ПРАВДА, оштро се супростваља предлогу са Скупштине Удружења пензионера Црне Горе, да се пензионерска чланарина повећа на еуро мјесечно. Преко 90 одсто пензионера је незадовољно радом општинских па и Савеза удружења Црне Горе. Тим прије, што је то интерсно, партијеко удружење, које је годинама било и остало главно упошриште Демократске пертије Социјалистаа Црне Горе, што потврђује и чињеница да су скоро сва руководства у овим удружењма чланови, гласачи и одани активисти ДПС-а.

Примједбе Савеза пензионера ЦГ, на рачун ове Владе, министарке рада и социјалног старња г-ђе Наиде Нишић као и директора Фонда ПИО, г-дина Ранка Алигрудића, су непримјерене, безочне и неморалне. За 20.година рада, ни Савез пензионера ни општинска удружења пензионера, никад нијесу упутили критику на рад Владе Мила Ђукановића и ДПС-а према пензионерима, иако су се пензије од 2010-2020.године у просјеку повећавале по  еуро годишње. Нијесу реаговали ни кад је минимална пензија износила 127, 143, 162 еура, и кад је за два мјесеца умирало по 2.180 пензионера због глади, немогућности да купи лијек, камата, скупог живота и сл. Да парадокс буде већи, Савез пензиоера ЦГ, послао је у Социјалном савјету представника који је гласо за вријеме ДПС-а , против повећања пензија. Са каквим моралним правом се сада јављају да критикује ову Владу и власт, кад је минимална пензија 450 евра, наводе они.

Да ли пензонери живе лоше? Па свакако да живе, не кривицом ове Владе већ влада ДПС-а, који су све уништили и разорили, распродали и опљачкали и дебело нас задужили. Треба свакако радити и на реформи Фонда ПИО и на новом праведном закону, гдје ће се исправити дискриминација и неправда.

Поднијећемо захтјев Управном одбору Фонда ПИО, да се обустави исплата чланарине Савезу пензионера Црне Горе, док се не положе рачуни за покрадени новац пензионера, за њихова висока примања , од 500, 700, 1.000 евра, за нестанак само у Подгорици 89 станова, док се не промијене статути на свим нивоима, да једно лице може обављати мандат највише два пута а не до гроба, да сви имају једнака права на рекреацију и одмор итд… Па нијесмо  интерсена, већ хуманитарна организација. Да је среће, ми најбројнија сталешка организација, која је изградила ову земљу, имати би своје представнике у парламенту, који би истински правично, праведно и социјално сензибилно заступали интересе црногорских пензионера. Пензионери Црне Горе се оштро противе повећању пензионерске чланарине. Ми у свему подржавамо ову Владу, министарку г-ђу Ниду Нишић и директора Фонда ПИО, г-дина Ранка Алигрудића, истиче Момо Јоксимовић,  предсједник Удружење пензионера Правда, и Партије пензионера и Жана Лакићевић, предсједнца Пензионера са сразмјерни пензијама и пензионери Подгорице. Еихове ставове подржавају и
Ружа Гојковић, Перо Вукадиновић, Вера Коњевић, Славица Вуксановић, Анка Мрдак, Џемо Пепић, проф.Милован Јанковић, проф.Секуле Поповић, др Косара Ђокић,……

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!