Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

Дуги низ година Влада Црне Горе усваја најважније одлуке које се тичу унутрашње и спољне политике без подршке већинске воље грађана. Српски национални савјет, предлаже да се по хитном поступку спроведе референдум о овом изузетном спорном питању, наводи се у писму Српског националног савјета упућеном Влади Црне Горе

Отворено писмо Српског националног савјета, које потписује предсједник др Момчило Вуксановић, упућено Влади Црне Горе поводом гласања на Генералној скупштини УН о Резолуцији о геноциду у Сребреници преносимо интегрално:”Господине предсједниче Владе,Господо министри у Влади,

Српски национални савјет као државна организација која званично представља српски народ у Црној Гори пажљиво прати бурну расправу политичких организација и државних институција о усвајању Резолуције о геноциду у Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

Дуги низ година Влада Црне Горе усваја најважније одлуке које се тичу унутрашње и спољне политике без подршке већинске воље грађана уз сагласност евроатланских структура правдајући своје понашање неодговорним визијама. На такав начин донесене су најважније одлуке које су се тицале промјене државних симбола, приступање НАТО савезу, признавање лажне државе Косово, увођењу санкција Руској Федерацији и других.

Беспоговорну послушност западним центрима моћи Влада је покушавала правдати приступањем Европској Унији и наставком просијачке политике задуживања којом се жељела одржати на власти. Заборављало се притом да је, као од народа изабрана, дужна да по сваку цијену поштује већинску вољу грађана, чува част и достојанство свога народа и своје државе.

Резолуција о геноциду у Сребрници коју намјеравате да подржите је прворазредно политичко питање које може супроставити грађане српске националности Вашој Влади и држави Црној Гори уз пратеће погоршање међунационалних односа о чему морате озбиљно водити рачуна.

Никакве визије, Ваши амандмани, и упоређивања са другим геноцидима и злочинима немају смисла без пуне подршке сопствених грађана. Стога Српски национални савјет, организација која се свих претходних година искрено залаже за најбоље међунационалне односе у Црној Гори, предлаже да се без кампање и по хитном поступку спроведе референдум о овом изузетном спорном питању и да то буде одговор Црне Горе са којим ће се представити на Генералној скупштини Уједињених нација.

У противном Влада Црне Горе ће бити одговорна за све последице које ће произаћи из супростављања српског народа непоштовању већинске воље грађана Црне Горе.”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!