Насловна Почетна Прва жртва коронавируса у Црној Гори: Преминуо мушкарац из Херцег Новог!

Прва жртва коронавируса у Црној Гори: Преминуо мушкарац из Херцег Новог!

У Црној Гори је потврђен први смртни случај од посљедица коронавируса. Ријеч је о 65-годишњем мушкарцу, наводи се у заједничком саопштењу Института за јавно здравље (ИЈЗ) и Клиничког центра Црне Горе. Раније је вечерас ИЈЗ потврдио постојање коронавируса код још пет особа, а директор Бобан Мугоша рекао је да се укупан број заражених повећао на 22.

Директор Клиничког центра Јевто Ераковић саопштио је да је у Црној Гори регистрован први смртни случај од коронавируса, те да је ријеч о 65-годишњем мушкарцу З.П, који је синоћ послије поноћи примљен у Клинички центар са хроничним обољењем плућа. Узорак бриса је узет након доласка пацијента у Клинички центар, а анализе су потврдиле да је пацијент имао ЦОВИД-19. Овај грађанин је у првој половини овог мјесеца боравио у Србији.

У питању је држављанин Црне Горе, стар 65 година из Херцег Новог. Он је у раним јутарњим сатима транспортован у Клинички центар Црне Горе и убрзо након тога и преминуо. Све мјере које су у кратко вријеме боравка у Клиничком центру Црне Горе спроведене, нажалост нијесу могле да оставе неки бољи траг по лијечење овог пацијента. Особље Клиничког центра, као што сам констатовао је предузело све што се могло предузети, користило је сву неопходну заштитну опрему и све процедуре које су прописане по стандардима за лијечење оваквих пацијената, рекао је Ераковић.

Он је породици преминулог упутио искрено саучешће, а грађанима поручимо „да је ово прилика да још једном схватимо колика је озбиљност ове болести и овог вируса“.

Да поштујемо све препоруке које су дате од стране Националног координационог тима, да будемо солидарни и да се заједно суочимо са проблемом који нам слиједи и да га успјешно и пребродимо, рекао је Ераковић.

У овом тешком тренутку за породицу и цијелу државу молимо вас да саучествујемо у боли те останемо мирни и слозни у данима који су пред нама.

Директор ИЈЗЦГ Бобан Мугоша саопштио је да је до овог тренутка у Црној Гори регистровано оболијевање 22 особе од ЦОВИДА 19.

Једна особа је данас преминула. Брис, односно узорак од ове особе је узет јутрос прије њене смрти и данас је утврђено да је она преминула од Цовида 19. Ово указује да се епидемија шири и показује ружније лице него што је само ширење а то је да од ове болести се умире. Због свега овога, молим и поново подсјећам да треба поштовати све прописане мјере и све наредбе у циљу да се заштитимо од ове болести, казао је Мугоша.

Из ИЈЗ је раније вечерас саопштено да је завршена анализа 10 узорака.

У раду је још осам. Нови коронавирус је потврђен код пет особа, а све су повезане с постојећим случајевима. Под здравствено-санитарним надзором се налази 5.565 особа, додали су из ИЈЗЦГ.

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Коњи, магарци и сијено!

Посланик у Скупштини и један од лидера Демократског фронта, Милан Кнежевић је путем свог Тwиттер налога коментарисао вијест да је вијеће Вишег суда у...

Подршка гуслара каолицији „За будућност Никшића“

Легендарни гуслар Бошко Вујачић и један од најбољих гуслара млађе генерације, Марко Шћепановић, дали су снжну подршку коалицији "За будућност Никшића" и Марку Ковачевићу....

Виши суд; Миго, нека ти је срећно 97.000 евра!

Вијеће Вишег суда у Подгорици, донијело је рјешење којим се обустваља кривични поступак против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Стијеповића, који је у афери „Коверта“...

Представљамо: Нови (46) број „Гласа Холмије“

Према ријечима главног и одговорног уредника Горана Киковића из штампе је изашао нови број часописа за књижевност,историју и културу ''Глас Холмије'',који излази на српском...

Ко се то брука и ко се то не стиди: Вијенац и тробојна трака у јарку цетињског комунизма!

Пише: Иван Милошевић Јучерашњи жупски инцидент учинио ми се као дио предизборне кампање и могао се ставити у тај шешир и кренути даље. Међутим, овај...