Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЛИТИЧКИ БИСЕРИ АДРИЈАНА ВУКСАНОВИЋА: Хрватска није заслужила овакав третман, код Јакова озбиљна ситуација, савез са Мандићем и Кнежевићем Црну Гору води у пропаст!

Састанак са предсједником Јаковом Милатовићем био је добар и конструктиван, казао је предсједник Хрватске грађанске иницијативе и посланик у Скупштини Црне Горе Адријан Вуксановић.

Изнијели смо своја стајалишта, негдје смо договорили и спознали чињеницу да ми, који смо опредјељени, не само вербално, него и садржајно, европском путу морамо додатно хомогенизирати своје снаге и усмјерити их, у овом деликатном друштвено-политичком моменту, у којем је наша преговарачка позиција несумњиво угрожена. Морамо још устрајније дјеловати у том самом процесу, навео је Вуксановић гостујући у централној информативној емисији 24 сата на Телевизији Е.

Коментаришући то што се представници парламентарне већине нијесу одазвали састанку, који је Милатовић организовао са намјером да окупи лидере парламентарних странака и обавијести их о детаљима разговора са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, Вуксановић каже да је тешко повјеровати да је неко за дијалог, посвећен европској интеграцији, а онда се не одазове позиву за дијалог.

Предсједник ХГИ-а казао је да се однос Брисела према Црној Гори најбоље види кроз одлагање посјете предсједника Европског савеза, иако је у протоколарном смислу све било договорено, додаје, дан након усвајања Резолуције о Јасеновцу, Маутхаузену и Дацхау, Мишел је рекао да неће доћи.

Ја сам у Скупштини рекао да је Црна Гора данас друштво не за Шарл Мишела, већ за Милорада Додика, и то је потпуно видљиво, истиче Вуксановић.

Сматра да тек слиједи суочавање са проблемима, реконструкција Владе, идентитетска питања, проблеми са државним симболима, а у други план ће доћи економска перспектива Црне Горе, на чему је Покрет Европа сад заснивалао предизборни програм.

То што је предсједник нама казао је врло озбиљно. Не чуди да је врло озбиљно, јер ситуација је озбиљна. Ради дигнитета саме државе Црне Горе, уважавајући интегритет свих оних с којима је предсједник водио те важне разговоре договорили смо се да не износимо сами садржај тих дијалога, управо због чињеница које сам споменуо, истиче Вуксановић.

Сви који су гласали за Резолуцију о Јасеновцу, Маутхаусену и Дацхау, каже он, били су упозорени да такав чин може имати далекосежне посљедице за интеграциони пут Црне Горе, казао је Вуксановић, а то су доминантно људи из власти који једно причају у Бриселу, друго у Подгорици.

-Хрватска није заслужила овакав третман, не од Црне Горе, већ од власти у Црној Гори. Јер, ја сам ових дана изричит да Резолуцију о Јасеновцу није усвојила Црна Гора, већ сервилна послуга Александра Вучића, који је обећао да ће упутити извињење уколико се усвоји резолуција, јер је претходно исказао скепсу, истиче Вуксановић.

Умјесто извињења, напомиње он, од предсједника Србије носиоци власти у Црној Гори су добили констатацију да не говоре истину.

Хрватска јасно прави дистинкцију, између оних који су у тој сервилној релацији према београдском режиму, и у односу на Црну Гору која је свјесна свега овога, тако да смо дошли у ситуацију гдје можемо повући јасну паралелу са агресијом 1991. на Дубровник. Црна Гора је те 1991. године била инструментализирана од Београда, кренула је у сулуди рат на Републику Хрватску, конкретно на дубровачко подручје, на тај начин загадила односе између Црне Горе и Републике Хрватске, наводи Вуксановић.

Вјерује да неће ускоро доћи до ванредних парламентарних избора, јер Влада има подршку већине у парламенту, додатно учвршћену усвајањем Резолуције о Јасеновцу, Маутхаузену и Дацхау.

Премијер Спајић је пригрлио Андрију Мандића и Милана Кнежевића, у њима види неку сигурност, а заправо је то пут у пропаст, јер не можете на тај начин водити политику, закључио је Вуксановић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

РАДАН НИКОЛИЋ: Апсурдно је да Теа Горјанц буде заговорник процесуирања сплитске “Лоре”!

СКРОМНИ СТАВ: Не разумијем политичке односе и на шта се односе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Идеја о обнови капеле на Ловћену је помиритељска, храм треба да граде сви у Црној Гори!