Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

Домовински покрет Ивана Пенаве, који је ушао у хрватску Владу, представља стварну пријетњу демократији због свог радикалног национализма и антисрпског става, изјавио је лидер Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац. Он је упозорио да Домовински покрет жели да угрози сва права која су различите групације остваривале, укључујући жене, мигранте и антифашисте.

Пуповац је навео да је положај Срба у Хрватској већ погоршан, те истакао да то хоће ли бити додатно угрожен првенствено зависи од наредних потеза хрватског премијера Андреја Пленковића.

Тај положај је већ погоршан, јер је вођена антисрпска кампања током избора, а погоршан је и чињеницом што је остварен захтјев за сегрегацију СДСС-а у хрватском политичком животу – рекао је Пуповац.

Указао је да из врха ЕУ, осим на нивоу амбасадора неких земаља, нема реаговања на формирање владе у Хрватској због искључења српске мањинске странке из политичког живота у Хрватској.

Пуповац је навео да је предуго у политици да би био разочаран у дугогодишњег партнера – ХДЗ, који је формирао владајућу већину са Домовинским покретом.

Рано смо видјели у којем смјеру се развија политички живот у Хрватској и чинили смо све да до овога не дође. А дошло је, не само због ХДЗ-а, него због чињенице што су се сви трудили око Домовинског покрета као “повољне и потребне удаваче”– рекао је Пуповац.

Упитан какво је расположење међу члановима СДСС-а и да ли има захтјева за смјену вођства странке, Пуповац каже да нема жеље за промјеном вођства, али да има жеље за повећањем активности странке.

Има жеље да се странка оснажи и да припадницима српског народа смањи бригу и страхове који постоје након кампање Домовинског покрета и њиховог уласка у Владу – рекао је Пуповац.

Хрватски сабор изгласао је 17. маја нову Владу коју ће водити актуелни премијер Андреј Пленковић /ХДЗ/ у којој нема представника Срба.

ИЗВОР: РТРС

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НЕКИМА ЈЕ УЛАЗАК СРБА У ВЛАДУ ТРН У ОКУ: Поред ДПС-а вриште и “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!