Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Српски пјесници о злочину без казне!

У организацији Српског информативно-културног клуба “Свети Сава” у “Српској кући” одржана је трибина на тему “НАТО агресија – Злочин без казне” на којој су учествовали чланови Удружења књижевника Црне Горе.
Уредник трибине књижевник Будимир Дубак истако је да су се вечерас окупили писци са својом поезијом одају почаст и дубоку захвалност свим српским витезовима, који су положили живоре за Отаџбину и слободу српског народа.
-Као и жртвама удруженог злочиначког подухавата против српског народа, оличеном у НАТО пакту, истакао је Дубак
Он је додао да је циљ тоталитарне евроамеричке цивилизације био да српски народ избрише своје историјско памћење и изједначи са европљанима.
Који су колико до јуче имали своје вартоломејске ноћи, ломаче и гасне коморе, а данас без имало људског стида , трубе нам лицемјерно о “људским правима” и “цивилизацијским стандардима”, рекао је Дубак.
Стихове су говорили Милојка Јововић-Бандука, Љубисав Бијелић, Гаро Брајковић, Радислав Гардашевић, Божидар Денда, Бећо Дошљак, Будимир Дубак, Новица Ђурић, Чедо Вукићевић, Бећир Вуковић, Дарко Јововић, Олга Кликовац, Милица Краљ, Илија Лакушић, Мишко Милошевић, Ранко Мићановић, Зоран Мићовић, Миљан Николић, Никола Ненезић, Рајко Палибрк, Перивоје Поповић, Слађана Пуповић, Душица Радовић, Радован Радовић, Лексо Ракочевић, Ненад Скробановић, Бајо Срдановић, Радомир Уљаревић, Слободан Чуровић, Божо Вучић, Славица Дедић, Радомир Милић и Веселин Вујовић.
Вечери су присуствовали предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић и представници Амбасаде Србије у Подгорици.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

ПРИЧЕ ПОКРАЈ ПУТА, ДАРКО ПРЕЛЕВИЋ: Сплав Медузе!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Срби Српске и Црне Горе имају чврсте братске везе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!