Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Честитка Јакову Милатовићу!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Драги рођаче Јакове, предсједниче Црне Горе, искрено ти честитам на државничком потезу поднијевши оставку у странци ПЕС коју си основао заједно са Милојком Спајићем. Показао си филигрантским потезом да политика може да буде врхунска политичка етика, за разлику од оних који ће ускоро морати да оду на политичку маргину. 
 
С друге стране доказао си да си на Аристотеловом путу на којем је демократија владавина часних, а не богатих, нарочито данашњих обогаћених пробисвијета! 
 
Овим потезом, драги рођаче, практично си поништио Волтерову мисао да је политика вјештина да се лаже у прави час. Доказао си да си на страни истине, а не лажи која је била намијењена овом народу, да не набрајам детаље које и слијепи данас виде!

Као студент генерације сада си доказао да си политичар генерације, а можда и даље и шире. Све зависи од тебе, али не сумњам у то, јер си, упркос почетничким грешкама на које сам ти с правом јавно указивао, доказао да политика ипак није вјештина да се од некога нешто отме и да тај коме је нешто отето има осјећај да му је нешто поклоњено, већ си својим примјером сада доказао да си неодступно на страни народа коме је била намијењена страшна превара.

Овим чином стекао си све предиспозиције да у памћењу народа оставиш снажан властити печат и мој ти је савјет сада да оснујеш странку која ће освојити апсолутну већину на предстојећим изборима, јер ова Спајићева Влада ускоро неминовно пада.

На крају, драги рођаче, не ослањај се ни на један центар моћи већ на своју савјест и у том случају подићи ћеш све посрнуло, измирићеш све што је завађено,па и ово моје писмо схвати као један од доприноса моје маленкости том великом историјском чину.

 

Извор Фејсбук

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!