Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Долазиш ли на парастос султану Мурату, Хитлеру и Павелићу?

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Драги рођаче, с обзиром да си декларисани Црногорац, што  као демократско биће разумијем, с једне стране, и с обзиром, с друге стране, да „Свјештенство Црногорске православне цркве предвођено поглаваром  митрополитом Борисом (Бојовићем) и умировљеним митрополитом Михаилом, сјутра у 10 ура, у цркви Ивана Црнојевића на Цетињу, служи парастос великом Султану Мурату, којег Срби  невиног убише на Видовдан 1389. године“,  па с обзиром, с треће стране, да свјештенство Црногорске православне цркве  позива „све вјернике Црногорске православне цркве да узму учешће у парастосу“, занима ме да ли ћеш као предсједник свих грађана Црне Горе узети учешће у парастосу  султану Мурату на Цетињу поред Обилића пољане?

С обзиром да су ови „зли“ Срби, чијим гласовима си дошао на власт, увелико допријенили поразу Адолфа Хитлера, Њемца рођеног у Аустрији (у Браунау) мада је то једно исто), извјесно је да ће Црногорска православна црква, регистрована у цетињској полицији, организовати парастос великом фиреру Адолфу Хитлеру, с једне стране, и с обзиром да баштиниш партизанство твог дједа, с друге стране, (ти четништво као најнебескије опредјељење Срба у 20 вијеку потпуно игноришеш  иако су четници под командом легендарног Драже Михаиловића први устали у Европи против Хитлера, што ти ионако не признајеш), занима ме да ли ћеш присуствовати евентуалном парастосу великом фиреру Адолфу Хитлеру у организацији Црногорске православне цркве.

Још ме нешто занима, драги рођаче. Наиме, ти си као државник далеко боље од мене упућен. Интересује ме да ли ће Црногорска православна црква организовати парастос Крвату Анти Певелићу који је далеко више Срба побио него султан Мурат и фирер Адолф Хитлер заједно.

Тог Анту Павелиће уби Бјелопавлић Благоје Јововић из Косића, што је Србима први открио дежурни „кривац“ Тихомир-Тихо Бурзановић у документарној Јововићевој исповијести у Острогу „Два метка за Павелића“.

Да ли ћеш, драги рођаче присутвовати и могућем парастосу Анти Павелићу у организацији Црногорске православне цркве?

Још ме нешто занима, драги рођаче.

Да  ли ћеш уважити захтјеве неких србофоба да се угледни Бјелопавлић Благоје Јововић, рођен у Косићу, изопшти из племена Бијелог Павла и да ли ћеш пристати да неки србофоби преименују земунску улицу са именом Благоја Јововића у улицу Макса Лубурића. Да те подсјетим, Лубурићи су Пивљани.

Довољно мудрости и разборитости, драги рођаче, жели ти твој старији блиски рођак који без лажне скромности, ипак  доста зна!

Sine ira et studio!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!