Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМА ПОРТАЛУ, МОГУЋЕ ЗЛОУПОТРЕБЕ У ФОНДУ ЗДРАВСТВА: “Глосари”, “Глосари ЦД” и “Медика” цвјетају, друге компаније једва опстају, кривац Вук Кадић?

На адресу портала послато је писмо о злоупотребама и могућем конфликту интереса у Фонду здравства. Пошто се ради о установи  од значаја за све грађане, писмо објављујемо у цјелини.

Пословање Вука Кадића који већ две године обавља функцију директора Фонда за здравствено осигурање, изазва контроверзу и поставља озбиљна питања о могућим сукобима интереса у јавном сектору. Осим њега, ту је и Андријана Гарић, помоћница директора за економске послове за здравствену дјелатност у Фонду за здравствено осигурање Црне Горе, чије присуство додатно буди сумње и подстиче расправу о транспарентности и интегритету у управљању здравственим фондом.

Иако је радиолог у познатој клиници МојЛаб, Кадићева двострука улога изазвала је забринутост у вези с фаворизовањем и неправедним предностима додељеним одређеним компанијама, посебно Глосарију, Глосарију ЦД и Медици, под његовим вођством. Кадићева повезаност са клиником МојЛаб представља неоспорни сукоб интереса, јер би његова позиција у јавном сектору могла утицати на одлуке које иду у прилог његовим приватним интересима. Узнемирујуће је приметити да ове компаније, тесно повезане са
Кадићем, изгледају процветале док друге компаније тешко конкуришу на истој равни.

Не можемо а да се не запитамо зашто Министарство здравља није интервенисало да реши ову забрињавајућу ситуацију. Недостатак инспекције и надзора баца сумњу на интегритет регулаторних механизама који су на снази. Одсуство надзора само доприноси перцепцији неправилности и подрива поверење јавности у поштеност управљања здравством. Осим тога, Кадићева блиска веза са синовима Брана Мартиновића додаје још један слој сумње на ситуацију. Такве личне везе изазивају легитимне забринутости које утичу на процесе доношења одлука у Фонду за здравствено осигурање.

С обзиром на ова открића, од кључног је значаја да Министарство здравља одмах предузме акцију и детаљно истражи ове оптужбе. Транспарентност и одговорност морају бити очувани како би се осигурало да су интереси јавности заштићени и да се здравствени ресурси распоређују правично и непристрасно.

Грађани заслужују уверење да њихов здравствени систем функционише по највишим
стандардима интегритета и да они који су поверени вођењем приоритизују добробит народа изнад личних интереса или веза.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

“КОШУТА” ИЛИ РАДНИЧКА (НЕ)ПРАВДА: Мило их оставио без посла и плата, а траже од Милојка што им је ДПС одузео!

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

јасен6

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!