Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

Са становишта људских права и слобода било ког човека, одлука да се поглавару Српске православне цркве и епископима забрани долазак у древно седиште СПЦ јесте неразумна и неприхватљива, у исто време је тачна слика положаја Српске цркве и српског народа на Косову и Метохији, саопштила је СПЦ.
Патријарха српског Порфирија, који је са још седморицом архијереја требало да, по устаљеној процедури, у поподневним часовима допутује у седиште Српске православне цркве (СПЦ), манастир Пећку патријаршију, ради почетка редовног годишњег заседња Светог архијерејског сабора, на административном прелазу Мердаре су зауставили службеници привремених приштинских институција и, без икаквог образложења, саопштили да им је забрањен улазак у Покрајину.
Како је саопштено из СПЦ, патријарх апелује на све који имају утицај на ситуацију на Косову и Метохији да учине оно што до њих стоји да се престане са флагрантним кршењем људских права српског народа, па и права на слободу кретања српског патријарха, епископа и свештенства.
-Патријарх Порфирије неће оставити свој народ на Косову и Метохији и учиниће све што је могуће да се с њим сретне и да се с њим заједно помоли Богу што пре буде могуће, истакнуто је у саопштењу СПЦ.
Заседање Светог Архијерејског Сабора почеће са радом сутра у храму Светог Саве на Врачару где ће Света архијерејска литургија, уз саслужење свих архијереја, почети у 9.00 часова.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!