Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

Са становишта људских права и слобода било ког човека, одлука да се поглавару Српске православне цркве и епископима забрани долазак у древно седиште СПЦ јесте неразумна и неприхватљива, у исто време је тачна слика положаја Српске цркве и српског народа на Косову и Метохији, саопштила је СПЦ.
Патријарха српског Порфирија, који је са још седморицом архијереја требало да, по устаљеној процедури, у поподневним часовима допутује у седиште Српске православне цркве (СПЦ), манастир Пећку патријаршију, ради почетка редовног годишњег заседња Светог архијерејског сабора, на административном прелазу Мердаре су зауставили службеници привремених приштинских институција и, без икаквог образложења, саопштили да им је забрањен улазак у Покрајину.
Како је саопштено из СПЦ, патријарх апелује на све који имају утицај на ситуацију на Косову и Метохији да учине оно што до њих стоји да се престане са флагрантним кршењем људских права српског народа, па и права на слободу кретања српског патријарха, епископа и свештенства.
-Патријарх Порфирије неће оставити свој народ на Косову и Метохији и учиниће све што је могуће да се с њим сретне и да се с њим заједно помоли Богу што пре буде могуће, истакнуто је у саопштењу СПЦ.
Заседање Светог Архијерејског Сабора почеће са радом сутра у храму Светог Саве на Врачару где ће Света архијерејска литургија, уз саслужење свих архијереја, почети у 9.00 часова.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!

kolač

САРАЈЕВО У РАЉАМА СРБОФОБИЈЕ: И пошиљку колача из Београда сматрали би агресијом на БИХ!

mato-frankovich

МАТО ФРАНКОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК ДУБРОВНИКА: “Бог и Хрвати за дом спремни”!

Vojvoda-Mirko-Petrovic-1

СПРДЊА У ПОДГОРИЦИ: Пет Милатовићевих одборника и ДПС траже изборе!